Foto: AP/Scanpix

Grieķijas bijušais finanšu ministrs Janis Varufakis trešdien brīdināja, ka jaunākā viņa valsts tautsaimniecības glābšanas programma nedarbosies.

"Vaicājiet jebkuram, kurš kaut ko zina par Grieķijas finansēm, un viņi jums pateiks, ka šī vienošanās nedarbosies," britu raidsabiedrībai BBC sacīja Varufakis.

"Grieķijas finanšu ministrs, vairāk vai mazāk, saka to pašu," viņš piebilda.

Vācijas finanšu ministram Volfgangam Šeiblem "būtu jāiet uz Bundestāgu un pārliecinoši jāatzīstas, ka šī vienošanās nedarbosies", norādīja Varufakis.

Jau vēstīts, ka Grieķija un starptautiskie kreditori pēc gara sarunu maratona otrdien panāca vienošanos par daudzus miljonus vērto palīdzības programmu.

Atēnām jānoslēdz vienošanās par trešo tautsaimniecības glābšanas programmu līdz 20. augustam, kad tai ir jāatmaksā 3,4 miljardi eiro Eiropas Centrālajai bankai.

Grieķija piekritusi jauna, neatkarīga privatizācijas fonda darbībai un nosacījumiem, kā tiks pārvaldīti nelabvēlīgie banku aizņēmumi.

Atēnas apņēmušās panākt, ka primārais iekšzemes kopprodukta deficīts 2015. gadā būs 0,25%, bet 2016. gadā būs neliels pārpalikums, un tas nozīmē, ka līdz tam laikam jauni fiskālie pasākumi nebūs nepieciešami, norādīja avots.

2016. gadā primārais pārpalikums - balanss, kurā nav iekļauti parādu pakalpojumi, - būs 0,5%, 2017. gadā - 1,75% un 2018.gadā - 3,5%, sacīja avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!