Krievijas uzņēmums "Kalašņikovs", kas ražo pasaulē populāro triecienšauteni "AK-47", nācis klajā ar jaunu dizainu saviem ieročiem, kā arī jauniem lozungiem – "Aizsargāt mieru!" un "Miera ieroči", vēsta portāls "The Moscow Times".

Otrdien, 2. decembrī, uzņēmums prezentēja savu jauno logo. Oficiālajā pasākumā sievietes melnās, apspīlētās kleitās klīda apkārt, turot AK-47 munīcijas kasetnes, viņas pavadīja orķestris, kas spēlēja patriotiskas Krievijas karalaika dziesmas.

"Kalašņikovs" jeb AK-47 ir viens no pasaulē populārākajiem ieročiem. Portāls norāda, ka triecienšautene ir ne vien salīdzinoši lēta, bet to ir arī viegli ražot un uzturēt. Ierocis šobrīd ir populārs starp Āzijas un Āfrikas nacionālajiem un separātiskajiem spēkiem.

Tiek uzskatīts, ka vairāk nekā 100 miljonu "Kalašņikovu" ir pārdots visā pasaulē. Šogad vien uzņēmums pārdevis 140 000 ieroču, kas ir divreiz vairāk nekā 2013. gadā. Uzņēmuma vadība cer, ka tā līdz 2020. gadam katru gadu spēs pārdot 300 000 ieroču, kļūstot par ieroču tirdzniecības līderi.

Triecienšautenes izgudrotājs Mihails Kalašņikovs nomira pagājušajā gadā.

Uzņēmums, kas ir lielā mērā atkarīgs no eksporta tirgus, ir viens no Rietumvalstu sankciju mērķiem. Uzņēmuma vadība atzīst, ka ASV tirgus ir ļoti svarīgs viņiem. Jau tagad ASV un Kanāda ir apturējusi aptuveni 200 000 ieroču iepirkumu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!