Smoļenskas apgabalā poligonā "Gusino" ceturtdien ar traktoru sabrauktas sešas tonnas tomātu un vairāk nekā 55 tonnas nektarīnu un persiku, kuri bijuši ievesti no Eiropas Savienības, iespējams, no Grieķijas, pavēstīja Krievijas Federālā veterinārā un fitosanitārā dienesta "Rosseļhoznadzor" pārstāve Svetlana Zemčenkova.

"Tomātu, persiku un nektarīnu iznīcināšanas iemesls bija falsificēti pavaddokumenti. Visām partijām bija fitosanitārie sertifikāti, kas izdoti Turcijā. Taču Turcija neapliecināja to autentiskumu. Kravu no Baltkrievijas atveda grieķu un moldāvu pārvadātāji. Domājams, produkcija ir Grieķijas izcelsmes," sacīja Zemčenkova.

Speciālisti pārbaudījuši, vai dārzeņos un augļos nav kaitēkļu vai slimību, un tad tos iznīcinājuši parastā cieto atkritumu izgāztuvē.

"Rosseļhoznadzor" ziņo, ka tiek iznīcinātas arī apmēram desmit tonnas persiku Brjanskas apgabalā. Krava, kurai konstatēti pārkāpumi, ievesta no Baltkrievijas.

Tikmēr Belgorodā poligonā "Ekotrans" ar asfalta rulli iznīcinātas gandrīz deviņas tonnas siera.

"Šis siers tika atrasts netālu no robežas ar Ukrainu. Uz produkta nebija marķējuma, tā izcelsme nebija zināma. Pilnīgi iespējams, ka siers nācis no valsts, uz kuru attiecas sankcijas," skaidroja "Rosseļhoznadzor" reģionālās struktūrvienības pārstāve Svetlana Zaporožčenko.

Šī iemesla dēļ siers ticis iznīcināts. Pēc tam tas tiks aprakts, pavēstīja Zaporožčenko.

Kā ziņots, Krievijas prezidents Vladimirs Putins 29.jūlijā parakstīja rīkojumu, kas paredz iznīcināt pēc 6.augsuta ievestos sankciju sarakstā iekļautos produktus. Tas attiecas uz lauksaimniecības produktiem, sieru un pārtikas produktiem, kas importēti no valstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Krievijas pilsoņiem un uzņēmumiem. Lēmumu par iznīcināšanu pieņems atbildīgie dienesti - "Rospotrebnadzor" un "Rosseļhoznadzor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!