Foto: DELFI Aculiecinieks
Viļņas pašvaldība ir lūgusi tiesu ļaut atsākt 90 miljonu eiro iepirkuma konkursu, lai izvēlētos būvuzņēmēju Lietuvas galvaspilsētas rietumu apvedceļa projektam, un noteikt, ka Latvijas ceļu un tiltu būves uzņēmums "Latvijas tilti", pēc kura lūguma konkurss ir apturēts, samaksā 76 miljonus eiro lielos zaudējumus, ko pilsēta tā dēļ var ciest.

Viļņas pašvaldības administrācijas vadītāja Alma Vaitkunskiene sacīja, ka pilsēta ir iesniegusi prasību Viļņas apgabaltiesā atjaunot iepirkuma procesu.

"Administrācija, kas uzskata, ka pagaidu drošības pasākumi kaitē sabiedriskajām interesēm un var radīt zaudējumus, 15.aprīlī iesniedza prasību Viļņas apgabaltiesā atcelt pagaidu drošības pasākumus un nodrošināt 75,94 miljonu eiro zaudējumu piedziņu no "Latvijas tiltiem"," viņa teica.

Lietuvas Apelāciju tiesa 9.aprīlī iepirkuma konkursu uz laiku apturēja pēc "Latvijas tiltu" un Lietuvas ceļu būves uzņēmuma "Kauno keliai" prasības.

Baltijā lielākā ceļu un tiltu būves kompānija "Kauno tiltai " un tās partneri pērn tika atzīti par konkursa uzvarētājiem. Viņi piedāvāja apvedceļa trešo posmu izbūvēt par 89,692 miljoniem eiro. Viļņas pilsēta plānoja līgumu ar būvnieku līgumu parakstīt šomēnes.

Projektu pabeigt bija plānots 2016.gada nogalē, bet "Kauno tiltai" ģenerāldirektors Giedrjus Cviliks sacīja, ka prāvošanās dēļ Viļņai tik svarīgā ceļa pabeigšana kavēsies vismaz gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!