Par atkāpšanos no kompānijas izpilddirektora amata negaidīti paziņojis viens no slavenākajiem pasaules lielāko kompāniju vadītājiem – "Starbucks" vadītājs Hovards Šulcs, vēsta "Forbes".

Šulcs par kompānijas vadītāju kļuva 1987. gadā un to no nelielas kafiju veikalu ķēdes padarīja par pasaules slavenāko nozares zīmolu. 1992. gadā viņš vadīja kompāniju laikā, kad tā debitēja biržā, bet 2000. gadā no amata atkāpās pirmo reizi, paziņodams, ka vēlas strādāt ar kompānijas globālās stratēģijas jautājumiem.

2008. gadā Šulcs amatā atgriezās un palīdzēja kompānijai pārvarēt globālo finanšu krīzi. No 2008. gada līdz 2016. gada decembrim Šulca vadībā kompānijas akciju vērtība augusi par 551 %. Viņš norādīja, ka tagad pēc vadītāja krēsla pamešanās turpinās saglabāt amatu uzņēmuma valdē.

Pirmo reizi Šulcs kompānijai pievienojās 1982. gadā, kad tai bija vien četri veikali. 2016. gada nogalē tās veikalu skaits pasaulē ir ap 25 tūkstošiem.

Paziņojumā norādīts, ka kompāniju Šulcs turpinās vadīt līdz 2017. gada 3. aprīlim, bet pēc tam to pārņems pašreizējais kompānijas prezidents un par tehnoloģiju attīstību atbildīgais Kevins Džonsons.

Džonsona kļūšana par jauno kompānijas vadītāju liecina par "Starbucks" mērķi turpināt kompānijas digitālo un tehnoloģiju attīstību. "Starbucks" ir pirmā globālā kompānija, kas pārdošanā veiksmīgi ieviesa mobilos maksājumus, atgādina CNN. Topošais kompānijas vadītājs pirms pievienošanās slavenajai kafijas kompānijai 16 gadus pavadīja "Microsoft".

Pēc Šulca paziņojuma uzņēmuma akciju vērtība kritusies par 3%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!