Foto: Publicitātes attēli

Energoresursu tirgotājs "Vitol", kas arī ir AS "Ventspils nafta" lielākais akcionārs, paziņojis, ka plāno iegādāties visas uzņēmuma "Phillips 66 Power Operations Ltd." emitētās akcijas. Uzņēmumam pieder Iminghemas siltuma un elektroenerģijas koģenerācijas stacija Lielbritānijā, kas ir lielākā šāda tipa stacija Eiropā, portālu "Delfi" informēa "Vitol".

Koģenerācijas stacija piegādā siltumu un elektroenerģiju naftas pārstrādes rūpnīcām, kā arī elektroenerģiju Lielbritānijas tirgum.

Koncerna "Vitol Group" prezidents un vadītājs Ians Teilors uzsver, ka Iminghema stacija ir augstākā līmeņa koģenerācijas stacija ar augsti kvalificētu un pieredzējušu personālu, tā saražo vairāk nekā 2% no kopējā elektroenerģijas pieprasījuma Lielbritānijā, kā arī piegādā siltumu naftas pārstrādes rūpnīcām. "Mēs esam ļoti apmierināti ar to, ka varam to pievienot savam aktīvu portfelim," norāda Teilors.

Darījumu vēl pārbaudīs atbildīgās iestādes un tas visticamāk tiks noslēgts gada otrā ceturkšņa laikā.

"Vitol" ienākumi 2012.gadā sasniedza 303 miljardus ASV dolāru (aptuveni 150 miljardi latu), kas bija par 6 miljardiem vairāk nekā 2011.gadā. Pagājušajā gadā pieaudzis arī "Vitol" naftas un naftas produktu tirdzniecības apjoms, kas 2012.gadā sasniedza 273 miljonus tonnu. Salīdzinājumam, 2011.gadā tas bija 264 miljoni tonnu.

"Vitol Group" ietilpstošajam uzņēmumam "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" pieder 49,98% AS "Venstpils nafta" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!