Foto: DELFI
Vjetnamā kaķi tiek slīcināti, noskūti un apcepti ar ķiplokiem. Šādi, par spīti oficiālajam aizliegumam, tiek gatavoti un ēsti dzīvnieki restorānos visā Vjetnamā, vēsta "International Business Times".

Dučiem Vjetnamas restorānu kaķu gaļu pasniedz kā piedevu alum. Ēdienkartē tā tiek saukta par "mazajiem tīģeriem".

Šī iemesla dēļ mediji pievērš uzmanību faktam, ka kaķu īpašnieki dzīvo bailēs, ka viņu mīluļi tiks nolaupīti, tāpēc vairums no viņiem tur savus mājdzīvniekus iekštelpās vai piesietus, lai viņus nevarētu nozagt.

Kāda restorāna vadītājs Van Dungs stāsta, ka viņa uzņēmums pērk gaļu no vietējiem audzētājiem un kaķu tirgotājiem, kas nezina dzīvnieku izcelsmi. Pieprasījums esot tik liels, ka kaķi tiekot vesti arī no Taizemes un Laosas.

"Daudzi cilvēki ēd kaķu gaļu. Tas ir jaunums. Viņi vienkārši grib pamēģināt," saka restorāna vadītājs. Viņš atklāja, ka restorānam saistībā ar kaķu izmantošanu uzturā nav bijušas problēmas ar varas iestādēm.

Vjetnama ir aizliegusi uzturā izmantot kaķus, lai veicinātu īpašumtiesības un kontrolētu žurku populāciju. Taču jau gadu desmitiem suņu un kaķu ēšana ir paradums, ko valsts iedzīvotājiem ir grūti mainīt. 

Kāds Hanojas kaķu gaļas restorāna šefpavārs izteicies, ka bijis pārsteigts par to, cik daudzi cilvēki ēd kaķu gaļu. Viņš norāda, ka kaķu gaļa ir saldāka, nekā suņa gaļa un tā ir vairāk pieprasīta. 

Vienlaikus šefpavārs atzinis, ka lielākā daļa dzīvnieku, kas tiek pasniegti restorānos, ir ģimenes mīluļi, kas nolaupīti: "Neviens neatdos suņus un kaķus, kas paredzēti kaušanai. Tāpēc gandrīz visi dzīvnieki restorānos tiek nolaupīti."

Viens kaķis Vjetnamas restorānam izmaksā ap 30-40 sterliņu mārciņām (38-50 eiro).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!