Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas autobūvnieka "Volkswagen" (VW) ASV meituzņēmuma vadītājs Maikls Horns ir atkāpies saistībā ar VW izmešu manipulāciju skandālu, teikts VW paziņojumā.

Horns sāka strādāt VW 1990.gadā, bet 2014.gada janvārī kļuva par VW meituzņēmuma “Volkswagen Group of America” vadītāju. Viņa atkāpšanās pēc abpusējas vienošanās ar kompāniju stājas spēkā nekavējoties.

"Es gribu personīgi pateikties Maiklam Hornam par lielo darbu, ko viņš izdarījis šim zīmolam un ar dīleriem Savienotajās Valstīs,” sacīja zīmola “Volkswagen Passenger Cars” vadītājs Herberts Dīss.

VW septembrī atzina, ka tā dīzeļautomobiļi “Volkswagen”, “Audi” un “Porsche”, kas reklamēti kā videi draudzīgi, bija slepeni aprīkoti ar īpašu programmatūru, kas pārbaudēs ļauj uzrādīt normām atbilstošu izmešu līmeni, lai gan reālas braukšanas apstākļos tas ir lielāks.

Saistībā ar šo izmešu manipulāciju skandālu VW draud daudzas izmeklēšanas ASV un citās valstīs. Tas skāris apmēram 600 tūkstošus automašīnu ASV un vairāk nekā 11 miljonus pasaulē.

VW par “Volkswagen Group of America” vadītāja pienākumu izpildītāju iecēla šī meituzņēmuma direktoru padomes priekšsēdētāju un Ziemeļamerikas reģionālo vadītāju Hinrihu Vebkenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!