Foto: AP/Scanpix
Zviedrijas enerģētikas milzis "Lundin Petroleum" netālu no Norvēģijas krastiem atklājis naftas atradni, kas, iespējams, ir viena no lielākajām jaunatklātajām Skandināvijas atradnēm vairāk nekā desmit gadus ilgā laika periodā, vēsta portāls "local.se".

"Lundin Petroleum" pārstāvji ziņo, ka naftas atradne atklāta Barenca jūrā, aptuveni 160 kilometru attālumā no Norvēģijas. Uzņēmuma pārstāvji prognozē, ka šajā atradnē varētu iegūt no 125 līdz 400 miljoniem naftas barela ekvivalenta.

Tāpat uzņēmuma pārstāvji apgalvo, ka ieguves vieta atrodas aptuveni 19 kilometrus no naftas urbuma Gotā, kuru uzņēmuma pārstāvji atklāja pērn. "Šis atklājums ir solis tuvāk pietiekamam resursu nodrošinājumam Barenca jūras konkrētajā reģionā, kas sekmētu naftas pārstrādes infrastruktūras attīstību," publiskā paziņojumā norādījis "Lundin Petroleum" Norvēģijas filiāles "Lundin Norway" vadītājs Ešlijs Hepenstals.

Ja uzņēmuma aprēķini tiks apstiprināti, šī būtu viena no lielākajām naftas atradnēm vairāk nekā 10 gadu laikā. Tomēr, tā nav ne tuvu tik liela kā Johana Sverdrupa 2010. - 2011. gadā atklātā Ziemeļu jūras atradne, kas satur 1,8 - 2,9 miljardus naftas barela ekvivalenta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!