Foto: Reuters/Scanpix
Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums "Accenture" investējis naudu uzņēmumā "Upskill", kas ir vadošais paplašinātās realitātes programmatūras ražotājs ierīcēm rūpniecības segmentā, portālu "Delfi" informēja "Accenture" pārstāve Sanita Kalve.

Darījuma summa un nosacījumi netiek atklāti, tomēr uzsvērts, ka "Accenture" ieguldījums pastiprinās uzņēmuma spēju veidot liela mēroga paplašinātās realitātes projektus, lai tos realizētu ar lielāku efektivitāti un precizitāti.

Pēdējo gadu laikā ''Accenture'' un ''Upskill'' sadarbojušies, lai klientiem izstrādātu paplašinātās realitātes risinājumus telekomunikāciju, naftas, gāzes, farmācijas, aviācijas un kosmosa izpētes un aizsardzības nozarēs. Šobrīd abas puses izveidojušas stratēģisku aliansi, saskaņā ar kuru ''Accenture'' būs ieteicamais sistēmu integrētājs ''Upskill'' partneru programmā.

Nostiprinātā sadarbība sniegs ''Accenture'' papildu zināšanas un kompetences paplašinātās realitātes projektos, kas dos iespēju izveidot un pielāgot dažāda veida saturu jebkurai ierīcei.

Uzņēmums varēs strādāt pie projektiem, lai rūpniecībā darbinieki tiktu nodrošināti ar vienotu piekļuvi paplašinātajai un virtuālajai realitātei, 3D modeļiem, mākslīgā intelekta risinājumiem, analītikai, izmantojot viedbrilles, valkājamās ierīces, planšetes un viedtelefonus, kā arī nepieciešamības gadījumā sniegtu piekļuvi dronu izmantošanai un 3D drukāšanai.

"Pagājušā gadā ''Accenture'' Rīgā atvēra prototipēšanas studiju ''Liquid Studio'', lai uzņēmuma klientiem palīdzētu pielāgoties mūsdienu biznesa un lietotāju vajadzībām. Stratēģiskā alianse starptautiskā līmenī sniegs iespēju uzņēmuma darbiniekiem piekļūt vērtīgiem resursiem un zināšanām paplašinātās realitātes jomā. Jau iepriekš esam bijuši vieni no pirmajiem Eiropā, testējot un radot paplašinātās realitātes risinājumus – sākot ar Google Glass, kā arī bijām vieni no pirmajiem Ziemeļeiropā ar HoloLens projektiem. Šobrīd ir laiks spert nākamo soli paplašinātās realitātes jomā, izstrādājot risinājumus ar pievienoto vērtību rūpniecībā un mainot veidu, kā cilvēki strādā," skaidro ''Accenture'' vadītājs Latvijā Maksims Jegorovs.

Paplašinātā realitāte ir viena no galvenajām piecām tendencēm, kas nākamo trīs gadu laikā būtiski ietekmēs uzņēmumus un organizācijas visā pasaulē, norādīts ''Accenture Technology'' tendenču pētījumā. Aptaujas dati atklāj, ka lielākā daļa jeb 80 procenti uzņēmumu un organizāciju vadītāji uzskata, ka ir svarīgi izmantot paplašinātās realitātes risinājumus, lai novērstu fiziska attāluma plaisu, iesaistot darbiniekus un klientus dažādu projektu izstrādē.

Prototipēšanas studija ''Liquid Studio'' Rīgā specializējas lietu interneta, mākslīgā intelekta, blokķēdes tehnoloģijas, miksētās papildinātās un paplašinātās realitātes un citās jaunākajās tehnoloģijās, tādējādi sniedzot uzņēmuma klientiem unikālu iespēju eksperimentēt un ieskatīties nākotnē. Uzņēmumu spēja pielāgoties un ieviest digitālos risinājumus ir konkurētspējas atslēga ikvienā biznesā.

''Accenture'' ir viens no vadošajiem IT uzņēmumiem Latvijā un pasaulē. ''Accenture'' ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 435 000 cilvēki, kas apkalpo klientus vairāk nekā 120 pasaules valstīs. ''Accenture'' Latvijas filiāle ir dibināta 2002. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!