Foto: DELFI
Programmatūras atjauninājumu instalēšana ir viens no pamatiem, lai dators būtu pasargāts no dažādām vīrusu infekcijām un citām "slimībām", atgādina Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija (CERT.LV), taču institūcija uzsver, ka aicinājums atjaunināt kādu programmu var izrādīties mēģinājums inficēt lietotājus.

Parādījušies viltus "Adobe Flash Player" atjauninājumi, kuru logi izskatās autentiski, taču atšķiras vietnes adreses. Nospiežot "Instalēt", dators tiek inficēts ar ļaunatūru.

Aicinājums instalēt viltus atjauninājumus parasti parādās apmeklējot citas, ar ļaunatūru jau inficētas vietnes.

Viltus atjauninājumu vietnēm var būt dažādi nosaukumi, reizēm tie pat var saturēt leģitīmas vietnes nosaukumus, radot asociācijas, ka atjauninājums ir no oriģinālās vietnes, skaidro CERT.LV.

"Adobe Flash" un "Adobe Reader" atjauninājumi jāinstalē tikai no "adobe.com" vietnes. Pirms instalēšanas jāpārbauda adreses lauks, tam jāatbilst pakalpojuma sniedzēja nosaukumam.

Tāpat svētku laikā parādījušies arī viltus "Internet Explorer" atjauninājumi, kurus, līdzīgi kā "Adobe" atjauninājumus, tiek aicināts lejupielādēt no vietnes, kas nav saistīta ar "Microsoft".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!