Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 27. martā, īpašā skolām un izglītībai veltītā preses pasākumā "Apple" prezentēja jaunu "iPad" modeli, kas īpaši pielāgots skolēniem. Vizuāli tas neatšķiras no iepriekšējā modeļa, tomēr tas ir ieguvis zināmus uzlabojumus.

Tāpat kā līdz šim, "iPad" ir aprīkots ar 9,7 collu ekrānu un to darbina "Apple" A10 procesors. Pieejamā atmiņa lietotājam ir 32 vai 128 gigabaiti. Galvenā atšķirība no iepriekšējā modeļa ir "Apple" irbuļa atbalsts. Ar tā palīdzību skolnieki var zīmēt, rakstīt un citādi pārvaldīt saturu planšetē.

"Apple" turpina uzsvērt AR (papildinātās realitātes) nozīmīgumu gan izglītībā, gan izklaidē. Jaunais "iPad" ir pielāgots darbam ar AR un tas ļauj virtuāli apskatīt 3D objektus it kā tie atrastos tepat blakus. Protams, pieejamais saturs un interakcijas iespējas ir atkarīgas no konkrētās programmatūras.

Līdzās jaunajai ierīcei "Apple" prezentēja arī īpaši skolām pielāgotu programmatūru, kas ļauj skolotājiem pārskatīt skolnieku rezultātus, uzdot mājasdarbus un veikt citas centralizētas darbības. Tāpat "Apple" ir ieviesis ilgi gaidīto iespēju vienā planšetē uzstādīt vairāku lietotāju profilus, kas būtiski ļauj skolām ietaupīt naudu nepērkot planšetes visiem skolniekiem, bet ļaujot ierīces koplietot.

Šie jauninājumi pagaidām gan attiecas tikai skolām ASV, kas sadarbojas ar "Apple".

Jaunais "iPad" ASV tirgū pieejams jau no šodienas un tā cena ir sākot no 329 dolāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!