Joprojām nav rimusi interese par septembrī izlaistajiem "iPhone", taču "Apple" jau atkal priecē savus fanus ar jauniem produktiem. Šoreiz kārta pienākusi planšetdatoriem "iPad", kas ieguvuši daudzu gaidītos papildinājumus.

Kā jau ierasts - jaunie "iPad Air" kļuvuši vēl mazliet plānāki un vieglāki. Izmaiņas atrodamas arī ierīču "vēderos" - planšetdatori aprīkoti ar jaunas paaudzes A8X procesoriem.

Pagājušajā gadā "iPhone" pirmoreiz tika izmantots pirkstu nospiedumu lasītājs "TouchID", kas atvieglo ierīces aktivizēšanu. Tagad "TouchID" iebūvēts arī "iPad Air" un "iPad mini" planšetdatoros.

Ar "TouchID" palīdzību būs iespējams veikt arī maksājumus jaunajā "Apple Pay" sistēmā, kas jau oktobrī sāk darboties ASV. "Apple Pay" ļauj izmantot kredītkartes datus, kas, veicot maksājumu, ierīcē tiek pārbaudīti ar pirkstu nospiedumu lasītāju. Izmantojot šo sistēmu, apmaksu par pirkumu iespējams veikt vien pāris sekundēs.

Līdz ar planšetdatoriem, "Apple" prezentēja arī jaunu galddatoru "iMac", kas tagad aprīkots ar īpaši augstas izšķirtspējas displeju, ko "Apple" dēvē par "Retina 5K". Tā izšķirtspēja ir 5120x2880 pikseļi. ASV tirgū dators pieejams sākot no 2500 dolāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!