Foto: Publicitātes foto

Tehnoloģiju milzis "Apple" šobrīd gaida apstiprinājumu 13 jaunu invaliditāti raksturojošu emocijikonu ieviešanai, vēsta CNN.

Pieprasījums jauno emocijikonu ieviešanai nosūtīts bezpeļņas organizācijai "Unicode Consortium", kas atbildīga par emocijikonu standartu noteikšanu.

Starp jaunajām emocijikonām būs ausis ar dzirdes aparātu, persona ratiņkrēslā, rokas protēze, suns-pavadonis un citi.

"Šobrīd emocijikonas piedāvā plašu klāstu ar dažādām emocijām, tomēr starp tām nav reprezentēta cilvēku-invalīdu pieredze," kompānija "Apple" rakstīja savā pieteikumā.

Kompānija "Apple" atklāja, ka izvēlējusies četras galvenās cilvēku grupas, kuri būs raksturoti ar jaunajām emocijikonām: aklie un vājredzīgie cilvēki, kurlie un ar dzirdes problēmām, cilvēki ar kustību traucējumiem, kā arī cilvēki ar slēptām invaliditātes problēmām, piemēram, autismu.

Pirms emocijikonu ieviešanas gan jāsagaida apstiprinājums no "Unicode Consortium" padomes. Iepriekš padome skaidroja, ka 2018. gadā paredzēts ieviest 157 jaunas emocijikonas. Pēdējie jaunumi emocijikonu klāstā ir supervaroņi, jaunas matu frizūras un vēl ekspresīvāki smaidiņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!