Amerikas Savienoto Valstu (ASV) miljardiera Elona Maska izveidotā vakuuma vilciena projekta izstrādes kompānija "Hyperloop One" Krievijā noslēgusi sadarbības līgumu ar Maskavu, ziņo "The Verge".

Krievijas "Summa Group", ostu un enerģētikas biznesa kompānija, publiskā paziņojumā norādījusi, ka vienojusies ar Maskavu par saprašanās memoranda noslēgšanu, kurā noteikts, ka kompānija turpmāk pētīs "Hyperloop" infrastruktūras iespējas Maskavā.

Uzņēmums pieder 41. bagātākajam cilvēkam Krievijā Zijavudinam Magomedovam, kura bagātība tiek lēsta četru miljardu ASV dolāru apmērā.

"The Verge" norāda, ka noslēgtais sadarbības līgums palielina izskanējušo baumu ticamību par to, ka "Hyperloop" pirmā valsts būvēšanai nebūs ASV.

"Hyperloop One" šis bija pirmais ārzemju publiskā līmeņa sadarbības līgums, tādējādi, kā uzsver portāls, kompānija pietuvojusies savu ASV konkurentu "Hyperloop Transportation Technologies" (HTT) sniegumam. HTT pērnā gada nogalē paziņoja, ka noslēgusi līgumu ar Slovākijas valdību. Tāpat tā norādījusi, ka risina sākotnējās sarunas ar valdībām Somijā, Zviedrijā, Nīderlandē, Šveicē, Apvienotajos Arābu Emirātos un Lielbritānijā.

Vēstīts, ka "Hyperloop" sistēma paredz, ka pasažieru alumīnija kapsulas pa gaisa spilveniem pārvietojas ar ātrumu līdz 1220 kilometriem stundā pa speciālām caurulēm ar zemu gaisa spiedienu. Ja caurulēs zūd hermētiskums, paredzēta automātiska drošības sistēma, kas avārijas režīmā kapsulas aptur. Ja hermētiskums tiek zaudēts nebūtiskos apmēros, tad kapsulā ir uzstādīta autonoma sistēma, kura nepieciešamo spiedienu saglabā līdz brauciena beigām. Ja spiediens zūd būtiski, tad, līdzīgi kā lidmašīnās, pasažieriem tiek padotas skābekļa maskas.

"Hyperloop" projekta pilnais apraksts 57 lapaspusēs PDF formātā pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!