Foto: DELFI
Svētdienas pēcpusdienā – dienu, pirms Barselonā durvis ver ikgadējā mobilo tehnoloģiju izstāde "Mobile World Congress", – "Huawei" prezentēja savus jaunākos viedtālruņus un viedpulksteni.

Uz jauno telefonu "P10" un "P10 Plus" pleciem gulst liela atbildība – turpināt palielināt "Huawei" atpazīstamību premium viedtālruņu segmentā, ko pērn veiksmīgi aizsāka iepriekšējais modelis "P9". Savukārt ar jauno viedpulksteni "Huawei" cer iekļūt tirgū, kurā dominē "Apple" un "Samsung".

Tāpat kā "P9", arī jaunos "P10" sērijas tālruņus no citiem atšķir sadarbībā ar foto tehnikas ražotāju "Leica" izstrādātās fotokameras ar diviem objektīviem un matricām. Tagad ar "Leica" gādību izstrādāta arī priekšējā kamera, kas palīdzēs uzņemt izteiksmīgākus selfijus.

Tālruņa korpuss īpaši neatšķiras no "Huawei" līdzšinējā dizaina. Tiesa, viedtālruņa ekrāns aizņem teju visu tā virsmas laukumu, kas atstāj visai maz iespēju īpašiem dizaina elementiem.

Interesanti, ka pretēji līdzšinējai praksei, jaunajiem tālruņiem pirkstu nospiedumu lasītājs iebūvēts priekšpusē zem ekrāna, nevis korpusa aizmugurē.

Būtiska uzmanība prezentācijā tika veltīta krāsām. "Huawei" pat sadarbojās ar "Pantone" īpašas zaļās un zilās krāsas izmantošanai.

Telefonos iebūvēts "Kirin 960" astoņkodolu procesors un 4GB operatīva atmiņa ("Plus" tālrunim 6GB). Datu glabāšanai pieejami 64 vai 128 gigabaiti.

Tāpat kā prezentācijā salīdzināšanai bieži pieminētais "iPhone", arī "P10" ir kļuvis ūdens izturīgs.

Telefonu cenas tiek solītas no 650 līdz 800 eiro. Lielākajās valstīs tas būs pieejams jau martā. Par pieejamību Latvijā pagaidām ziņu nav.

"Huawei Watch 2" ir universāls viedpulkstenis, kam ir iebūvēts ne tikai GPS uztvērējs, bet arī simkarte un pilnvērtīgi mobilie 4G sakari. Tā cena sākas no 330 eiro un tas pieejams vairākās versijās, ieskaitot īpašu "Porsche Design" izstrādātu modeli.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!