Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Gadu desmitiem mobilo telefonu industrija bijusi straujāk augošā un viena no dinamiskākajām industrijām pasaulē, bet šobrīd tai vērojams neliels ideju "aptrūkums", portālam BBC skaidro tehnoloģiju eksperts un korespondents Rorijs Kalens-Džounss.

Barselonas Mobilais Pasaules kongress ir ikgadējs notikums, kurā savus jaunos izgudrojumus un ierīču uzlabojumus atrāda visi mobilo telefonu giganti, izņemot kompāniju "Apple". Šogad, bez dažiem izņēmumiem, kongresā nav īsti bijis, kam "piesiet acis", atzīst Kalens-Džounss.

Viens no iemesliem, kāpēc Kalens-Džounss mobilo telefonu tirgu novērtējis kā "uz priekšu neejošu", ir zīmola "Nokia" izklāstītā jaunā produkta ideja.

Kompānija atklāja, ka pērn pārdevusi 70 miljonus telefonu, no kuriem pāris miljoni bijuši retro "Nokia 3110" modeļi, tādēļ jaunā "Nokia" kompānija "HMD Global" grasās izveidot modeli, kas apvieno jauno ar jau sen iecienīto veco.

Kompānijas vadītājs Florians Seihe skaidroja, ka jaunais "Nokia 8110" modelis jeb sabiedrībā pazīstamais "banānu telefons" būs cilvēku maiga iepazīstināšana ar mobilajām aplikācijām, piemēram, "Google Assistant". Telefons būs domāts tiem, kam viedtālruņu ēra pagaidām ir sveša.

"HDM Global" atzina, ka uz telefona inovāciju skatās citādāk nekā tā 1996. gada oriģinālā modeļa dizainere Andrea Finka-Anlaufa.

"Tas dod man pārliecību, ka lietotāju pieredzes vērtējums ir ļoti svarīgs, lai būtu iespējams radīt ilglaicīgas lietas," pārsteigta un iepriecināta par "HMD Global" ideju telefonu "atdzīvināt" skaidroja Finka-Anlaufa.

Viņa atklāja, ka "Nokia 8110" telefona modelis bija iecienīts, jo tas lietotājiem deva iespēju justies droši par savu privātumu. Šodien telefonu ražotājiem, viņa atzīst, nav lielu iespēju radoši izpausties. Cilvēki vēlas lielus ekrānus, lai ātrāk uztvertu internetā pieejamo saturu. Finka-Anlaufa atzīst, ka pati ir ļoti ieintriģēta uzzināt, vai viņas veidotais "Nokia 8110" modelis tiešam varētu atgriezties un iegūt paliekošu vietu tirgū.

"Nokia 8110" ir pirmais Nokia ražotais biznesa klases telefons 8xxx mobilo telefonu sērijā, kas tika izdots 1996. gadā. Tā neparastā dizaina dēļ tas tiek uzskatīs par pirmo izbīdāmo telefonu pasaulē. Izbīdāms vāciņš virs klaviatūras aizsargāja klaviatūru no nejaušiem pieskārieniem, nēsājot telefonu kabatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!