Foto: AP/Scanpix

Sociālā tīkla "Facebook" dibinātajs Marks Zakerbergs nācis klajā ar vēstuli, kurā skaidro savu vīziju portāla nākotnei.

Zakerbergs tādējādi atskatās uz vēstuli, ko viņš rakstījis pirms vairāk nekā pieciem gadiem – tajā uzņēmējs runāja par "Facebook" ieguldījumu sabiedrībā. Nesen publicētā papildinājuma teksts liecina, ka "Facebook" sevi uztver kā globālu kustību, nevis uz peļņu orientētu uzņēmumu. Kopumā tekstā 80 reizes ir minēts vārds "kopiena" , bet to noslēdz ideālistisks Abrahama Linkolna citāts, ziņo portāls "Business Insider".

"Pēdējās desmitgades laikā "Facebook" ir koncentrējies uz ģimeņu un draugu apvienošanu," savā vēstulē raksta Zakerbergs. "Mūsu nākamais mērķis ir attīstīt kopienas sociālo infrastruktūru – lietotāju atbalstam, drošībai, informēšanai. Iekļauti tiks visi."

Saskaņā ar vēstules galvenajiem punktiem "Facebook" iecerējis apvienot cilvēkus ne tikai virtuāli, bet arī reālajā vidē. Miljards sociālā tīkla lietotāju ir aktīvi dažādu grupu biedri – Zakerbergs to redz kā iespēju atvieglot savstarpējo komunikāciju dzīvē. Tāpat "Facebook" uzsver savu atbildību par to, lai tā lietotāji būtu drošībā – tas tiek nodrošināts ar funkciju "Safety Check", kuru izmantojot, lietotājs negadījuma laikā var atzīmēt, ka atrodas drošībā. "Turpinot attīstību, kopienai būtu jāspēj identificēt ar slimībām, garīgo veselību un noziegumiem saistītos riskus," raksta Zakerbergs.

Tīkla izveidotājs arī runā par atbildību, informējot cilvēkus, proti, nepatiesu ziņu izskaušanu. Tāpat "Facebook" tuvākajā nākotnē varētu izmantot mākslīgo intelektu, lai ierobežotu naida runu un dzēstu nepiemērotu saturu, teikts vēstulē.

Zakerbergs vēstuli noslēdz ar bijušā ASV prezidenta Abrahama Linkolna citātu: "Mēs varam gūt panākumus tikai kopīgi vienojoties. Nav jādomā par to, vai kāds no mums var iztēloties ko labāku. Svarīgi ir kopā darīt labu. "

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!