Foto: Picture Agency

Rīgā noslēdzies tehnoloģiju un startapu festivāls "Digital Freedom Festival", portālu "Delfi" informē tā organizatori.

Festivāla un "500 Startups" labāko ideju konkursa uzvarētāji ir uzņēmums no Latvijas "Funderful" un startaps no Somijas "SkenarioLabs". Uzverētāji saņēma uzaicinājumu dalībai "500 Startups" akseleratoru programmā Silīcija ielejā ASV 2017. gadā.

"Funderful" ir programmatūras kā pakalpojuma (SaaS) izstrādātājs izglītības iestādēm, lai īstenotu finansējuma piesaistes kampaņas, piedāvājot īpaši pielāgotu mājas lapu un programmatūru. Tā klienti ir, piemēram, Oksfordas un Kembridžas koledžas, Londonas biznesa skola.

Savukārt "SkenarioLabs" piedāvā sniegt ieskatu ēku īpašniekiem, menedžeriem par nekustamo īpašumu uzturēšanu, pārvaldīšanu un renovāciju. Tīmekļa pakalpojums balstīts uz pārbaudītu datu analīzi un dod iespēju ātri sniegt informāciju par ēku stāvokli.

Tāpat festivāla laikā bijušajam Igaunijas prezidentam Tomasam Henrikam Ilvesam tika pasniegta Digitālās brīvības balva ("Digital Freedom Award") par viņa ieguldījumu digitālās kultūras veicināšanā Baltijā un Ziemeļeiropā.

Foto: Publicitātes attēli

"Prezidents Ilvess ir nosūtījis skaidru un skaļu ziņu pasaulei, ka Baltijas valstis ir digitālo inovāciju sirds, un ir iedvesmojis cilvēkus tālu aiz Igaunijas robežām. Mēs pasniegsim pirmo Digitālās brīvības balvu personībai, valstsvīram, vizionāram, un prezidentam - Tomasam Henrikam Ilvesam, lai izceltu viņa ieguldījumu vērtībās un sapņos, kuru pauž arī Digital Freedom Festival," norāda DFF līdzdibinātājs Uldis Leiterts.

Vēstīts, ka "500 Startups" ir riska kapitāla fonds un startapu akselerators, kas iegulda uzņēmumu agrīnajā stadijā un žurnāla "Forbes" aptaujā atzīts par vadošo pasaulē. Uzņēmums pārvalda 200 miljonu ASV dolāru investīciju portfeli un ir investējis vairāk nekā 1300 tehnoloģiju startup uzņēmumos no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!