Foto: DELFI
Septembra pēdējā nedēļā Ķelnē norisinājās foto pasaules gada lielākais notikums - izstāde "Photokina", kas vienkopus pulcē fototehnikas un ar to saistīto lietu ražotājus no visas pasaules. "Delfi" piedāvā ieskatu ar interesantākajiem jaunumiem.

Izstādē atrodami teju visi lielākie un aktuālākie fototehnikas ražotāji. Daudziem no tiem ir būtiski jaunumi, ne tikai savā produktu klāstā, bet foto pasaulē kopumā. Kā jau ziņots, gan "Canon", gan "Nikon" šogad izlaida savas pirmās "pilna kadra" bezspoguļa fotokameras, kas nešaubīgi bija vieni no populārākajiem produktiem izstādē. Arī "Panasonic", kam ir jau desmit gadu pieredze bezspoguļa kameru ražošanā, pieteica šāda paša tipa "pilna kadra" kameru. To gan vēl nevarēja izmēģināt - kamera lietotājiem būs gatava nākamā gada sākumā.

Tikpat lielu vai, iespējams, pat vēl lielāku, interesi apmeklētāji izrādīja par "Fujifilm" stendā apskatāmajiem jaunumiem. Arī šis kameru ražotājs uz rudeni ir sarūpējis būtiskus jaunumus. Kompaktais "X-T3" modelis ir ieguvis jaudīgas video spējas, savukārt vidējā formāta kameru klāstā ir divi jaunpienācēji - "GFX50R" un "GFX100S". Pirmā ir tālmēra tipa kamera ar vidējā formāta matricu un 50 megapikseļiem, savukārt otra kamera aprīkota jau ar 100 megapikseļu matricu. Šis modelis gan nebija vēl izmēģināms un iepazīt klātienē to varēs nākamgad.

Tomēr ne tikai jaunās vidējā formāta kameras radīja milzīgas interesentu rindas. Tikpat lieli pūļi pulcējās pie "Instax" momentfoto kameru stenda. Mazo bildīšu ēra nav beigusies - arvien vairāk cilvēku vēlas uzņemt vai "izdrukāt" momentfoto.

Fotogrāfiju drukai kopumā izstādē ir atvēlēta nozīmīga vieta. Ražotāji, šķiet, pēdējā laikā īpaši sarosījušies un piedāvā teju bezgalīgas iespējas bildes izdrukāt lielākos un mazākos izmēros, kā arī automātiski izveidot bilžu grāmatas, suvenīrus utt. Foto printeru spektrs ir pārstāvēts plaši - sākto no kabatā ieliekamiem un beidzot ar kravas auto izmēra drukas iekārtām. Priecējoši, ka šajā digitālajā mākoņservisu laikmetā cilvēki arvien izvēlas fotogrāfijas baudīt uz papīra.

Mazliet pārsteidzoši, ka izstādē praktiski nav atrodami mobilo telefonu ražotāji. Kā zināms, jau sen viedtālrunis ir kļuvis par populārāko fotokameru, tomēr "Photokina" atrodams bija vien "Huawei" telefonu stends.

Šī ir pēdējā reize, kad "Photokina" Ķelnē notiek rudenī. Turpmāk izstāde tiks rīkota pavasarī, kas acīmredzot ir piemērotāks brīdis, kad pircējiem izrādīt jaunāko fototehniku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!