Foto: Publicitātes foto
Pagājušajā nedēļā no 6. līdz 9. novembrim Lisabonā norisinājās pasaulē lielākais un prestižākais interneta samits "Web Summit", kurā Latviju Eiropas Savienības #InvestEU stendā pārstāvēja "Primekss" – inovatīvs ilgtspējīga kompozītbetona jeb viedbetona ražotājs – un Ēberliņu drava, kas sociālajos medijos ir aktīvs medus un bišu maizes ražotājs no Dienvidkurzemes.

Samitā #investEU stendā klātesošie varēja iepazīties ar vairāku Eiropas Savienības valstu uzņēmumu pieredzi, kuru izaugsmi ir būtiski ietekmējušas Eiropas fondu investīcijas. Ar divu Latvijas uzņēmumu biznesa stāstiem digitālā veidā varēja iepazīties ikviens no 12,000 pasaulē lielākā uzņēmējdarbības un tehnoloģiju pasākuma dalībniekiem.

Samitā Eiropas Komisija iepazīstināja ar finansējuma piesaistes iespējām jaunuzņēmumiem. Pasākuma ietvaros #investEU stendā komisāri Tibors Navračičs, Margrēte Vestagere, Karlušs Muedešs un Džūlians Kings pasākuma apmeklētājus iepazīstināja ar tām Eiropas Savienības finansējuma iespējām, kas palīdz attīstīt tehnoloģijas, veicināt inovācijas un paaugstināt uzņēmumu konkurētspēju.

"Eiropas Savienības mērķis ir palīdzēt nelieliem uzņēmumiem no dalībvalstīm, tostarp – Latvijas, kļūt lielākiem un inovatīvākiem, bet Eiropas inovatīvākajiem uzņēmumiem – kļūt par pasaules līderiem. Latvijas uzņēmumu klātbūtne šīgada Interneta samitā palīdzēs šiem uzņēmumiem attīstīt savu eksporta potenciālu, bet pasākuma dalībniekiem – atrast uz kartes Latviju," sacīja EK ekonomists Mārtiņš Zemītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!