Foto: LETA
Trešdien, 9. martā, svinīgi atklāta Latvijas startapu uzņēmumu asociācija.

Vēstīts, ka asociācijas mērķis ir attīstīt Latvijas startapu uzņēmumu ekosistēmu, popularizēt startapu kustību Latvijā un pasaulē, aizstāvēt tās intereses un sekmēt savstarpējo cieņu.

Asociācijas valdes priekšsēdētāja Jekaterina Zaiceva ir pārliecināta, ka Latvijai ir visi nepieciešamie potenciālie priekšnosacījumi, lai kļūtu par Ziemeļaustrumu Eiropas startapu uzņēmumu kustības centru.

"Lai gan ekosistēma ir pietiekami jauna, izpratne par tās nozīmī valdības līmenī aug, kā arī privātā sektora iniciatīvas un interese par nozari palielinās ļoti strauji. Pēc "Riga Venture Summit" konferences 2015. gada novembrī, kļuva acīmredzama nepieciešamība apvienot šīs iniciatīvas. "Latvijas Start-up uzņēmumu asociācija" izveidota, lai savestu kopā visas ieinteresētās puses un sasniegtu mūsu kopīgos mērķus labāk un ātrāk," trešdien sacīja Zaiceva.

Pašreizējais biedru saraksts ir ietver "Infogr.am" līdzdibinātāju – Uldi Leitertu, starptautisko veiksmes stāstu, bezpilota lidaparātu ražotāju "Airdog", Latvijas vecāko un lielāko start-up uzņēmumu kopā strādāšanas telpu "TechHub Riga", nesenā un veiksmīgā uz zinātni balstīto, pārdošanas darījumu veikušo uzņēmumu "Naco Technologies", Latvijas Privātā un Riska kapitāla asociāciju, bijušo Latvijas Republikas ekonomikas ministru – Danielu Pavļutu, "Rietumu Bank" valdes locekli – Renātu Lokometu, Eiropas Investīciju Fonda reģionālo menedžeri Krišjāni Zariņu un daudzus citus start-up uzņēmumus, organizācijas un privātpersonas.

Pilns asociācijas biedru saraksts pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!