Foto: DELFI

Otrdien Rīgā "Samsung" pārstāvji prezentēja jaunāko uzņēmuma viedtālruni "Galaxy" A8(2018). Tā galvenā īpašība–jauninājums ir dubultā priekšējā kamera, kas sola uzņemt dižākus pašiņus.

A sērijas tālruņi "Samsung" klāstā atrodas uzreiz zem S sērijas. Tajos tiek piedāvāta līdzīga veiktspēja kā flagmaņos, taču jau par mazliet draudzīgāku cenu. Tiesa, ar 2018. gada modeli arī A sērijas tālruņi nedaudz tiek pietuvināti premium ierīču segmentam.

Viedtālrunis aprīkots ar 16 megapikseļu F1.7 aizmugurējo kameru un 16 + 8 megapikseļu F1.9 Dual jeb divu lēcu priekšējo kameru. Šāds risinājums ļauj uzņemt attēlus, kuriem vēlāk iespējams mainīt fokusa punktu un fona izplūdumu "bokeh".

A8 ir 5,6 collu, bet A8+ 6 collu ekrāns. Lai arī "Samsung" to dēvē par Infinity displeju, tam tomēr ir nepārprotami manāmas ekrāna apmales sānos un, protams, augšā un apakšā.

Tālruņa aizmugurē - tieši zem fotokameras - iebūvēts pirkstu nospiedumu lasītājs. Telefons spēj arī atpazīt sejas, taču pats ražotājs norāda, ka šī metode ir mazāk droša nekā pinkods vai parole.

IP68 klases ūdens un putekļu izturība ļauj tālruni lietot brīvāk, īpaši mūsu slapjajos laika apstākļos. Latvijā pieejamie "Galaxy" A8 aprīkoti ar divu SIM karšu un atmiņas kartes slotu.

"Galaxy" A8(2018) viedtālrunis Latvijā būs pieejams trīs krāsās – melnā, orhideju pelēkā un zelta. Oficiāli pārdošanā tas nonāks 26. janvārī un tā cenas ir sākot no 499 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!