Latvijas uzņēmums SIA "AirDog" uzsācis līdzekļu vākšanu jaunajam bezpilota lidaparāta modelim, portālu "Delfi" informē uzņēmumā.

Lai gan "ADII" modelis ļoti līdzinās tā priekšgājējam, tomēr "AirDog" jaunajā produktā būs ieviesti būtiski uzlabojumi, piemēram, izgaismotais izsekošanas aproces monitors ļaus vieglāk saskatīt būtisko informāciju, ko citkārt liegtu saules stari. Tāpat "ADII" aprocē varēs uzstādīt dažādus navigācijas punktus, uzsākt un apturēt lidojumu, kā arī veikt citas funkcijas.

Šāda sistēma ir īpaši noderīga ekstrēmā sporta veida cienītājiem, kur abām sportista rokām vēlams būt brīvām no vadīšanas ierīcēm, kas nereti ir vienīgais veids kā kontrolēt citu ražotāju dronus. Tieši tāpēc ekstrēmo sporta veidu kadri atrodami arī "ADII" prezentācijas video.

Jaunajā dronā ir iestrādāti sensori, kas ļaus lidaparātam "sajust" un izvairīties no dažādiem šķēršļiem tā ceļā. Tas var izrādīties noderīgi, piemēram, filmējot video kalnos, kur strauji mainās reljefs un citiem droniem varētu rasties problēmas izvairīties no kokiem.

"ADII" cena tirgū ir 1500 ASV dolāri, taču pūļa finansēšanas kampaņas atbalstītāji dronu varēs iegādāties par 995 dolāriem. Pirmās 250 vienības tirgū nonāks augustā.

Vēstīts, ka "AirDog" pirmie bezpilota lidaparāti pie klientiem nonāca 2015. gadā. Šeit vari lasīt portāla "Delfi" apskatu par pirmo drona modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!