Foto: Publicitātes attēli

Sekojot "Nintendo" piemēram, uzņēmums "Sony" decembrī, gandrīz 25 gadus pēc pirmās izdošanas, plāno atgriezt tirgū oriģinālo "PlayStation" spēļu konsoli, dodot tai nosaukumu "PlayStation Classic", trešdien paziņoja uzņēmums "Sony", vēsta "The Verge".

Līdzīgi kā citās klasiskajās konsolēs, arī šajā "Sony" konsolē būs 20 klasiskās spēles, tādas kā "Final Fantasy VII", "Tekken 3" un "Ridge Racer Type 4".

Papildus standarta mini "PlayStation", pircēji iegūs arī divas klasiskās PS1 vadības pultis.

Pilnais iekļauto spēļu saraksts vēl nav publicēts, taču "Sony" preses relīze atklāj vēl divus nosaukumus – "Jumping Flash" un "Wild Arms".

Šī jaunā mini konsole ir apmēram 45% mazāka par oriģinālo "PlayStation". Tā ir piemērota tiem, kas ilgojas pēc sen aizmirstajām "PlayStation" sajūtām un tagad jau par vecmodīgām dēvētām šāda formāta spēlēm. Savukārt jaunie spēlētāji varēs gūt pieredzi, spēlējot konsoli, kas bija viena no pirmajām tāda veida ierīcēm. Visas iepriekš ielādētās spēles būs spēlējamas to oriģinālajā formātā.

Jaunā konsole tirgū Amerikas Savienotajās Valstīs, Japānā, Jaunzēlandē, Austrālijā un Eiropā tiks izlaista 3. decembrī un ASV veikalos maksās 100 dolārus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!