Foto: AP/Scanpix

ASV interneta tehnoloģiju kompānija "Google" tirgū laidusi savu jauno videozvana lietotni "Duo", kas ir atbilde uz konkurentu "Apple" piedāvāto "FaceTime", "Microsoft" nodrošināto "Skype" un "Facebook" izstrādāto "Messenger".

Lai gan "Duo" būtiski neatšķiras no konkurentu piedāvājuma, "Google" uzstāj, ka lietotne ļaus labāk izvērtēt, kas ir zvanītājs, un tad pieņemt lēmumu, vai atbildēt uz zvanu. "Google" šo iespēju dēvē par "Knock, knock" ("tuk,tuk").

Jaunā lietotne, par kuras izstrādi tika paziņots maijā, no otrdienas tiek piedāvāta bez maksas viedtālruņiem ar "Google" operētājsistēmu "Android", kā arī "Apple" viedtālruņiem "iPhone".

Līdzīgi "iPhone" pieejamajam "FaceTime", arī saziņai "Duo" ir nepieciešams zināt tikai personas telefona numuru. Daudziem līdzīgiem pakalpojumiem videozvana saziņai ir nepieciešama abu sarunas dalībnieku reģistrācija konkrētajā lietotnē.

"Google" jau vairākus gadus videozvana iespēju piedāvā pakalpojumā "Hangout", tomēr tagad kompānija nolēmusi šo pakalpojumu pielāgot lietišķu sanāksmju vajadzībām.

"Duo" tirgū tiek prezentēts kā vienkāršāks, uzticamāks veids, kā neklātienes sarunas laikā redzēt savus tuviniekus un draugus.

Šovasar kompānijai "Alphabet Inc" piederošā "Google" plāno kopumā tirgū laist divas jaunas lietotnes. Otra jaunā lietotne "Allo" ir ziņu sūtīšanas pakalpojums, kurā būs robotizēts palīgs, kas piedāvās automātiskas atbildes uz saņemtajām ziņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!