Foto: LETA

Latvijai ir visi nepieciešamie priekšnoteikumi, lai padarītu mākoņskaitļošanu par eksporta preci, tā ziņojumā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu nacionālo parlamentu pārstāvju organizētajā ekonomikas un digitālo lietu komisiju priekšsēdētāju sanāksmē norādīja telekomunikāciju uzņēmuma "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Pēc viņa teiktā, lielo datu jomā ir svarīga robusta infrastruktūra un liels interneta ātrums, kas Latvijā tiek piedāvāts ļoti augstā līmenī. "Turklāt Rīgā esošais "Lattelecom" datu centrs ir Ziemeļeiropā vienīgais tāda līmeņa centrs, un tas ir savienots ar Maskavu, Stokholmu, Frankfurti un citiem reģiona centriem," sacīja Gulbis.

Kā norādīja Gulbis, beidzamie spiegošanas skandāli iedragājuši sabiedrības uzticību digitālajiem datu apstrādes risinājumiem, tāpēc jāstrādā pie tā, lai šo uzticību atgūtu.

"Lielo datu problēma ir regulējumi - tas, ko ar datiem var darīt "Google" Amerikas Savienotajās Valstīs, atšķiras no tā, ko ar tiem varam darīt mēs Eiropā," nobeidz Gulbis. "Atšķirīgie un stingrie regulējumi kavē investīcijas un izaugsmi lielo datu un mākoņskaitļošanas jomā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!