Foto: LETA
AS "HansaMatrix" janvārī izveidojusi ražošanas līniju, kur izstrādās trīs jaunus attēlu projekcijas objektīvus, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Šādi produkti plaši tiek izmantoti, piemēram, medicīnas tehnoloģijās, robotikā, autonomi vadāmos automobiļos, kā arī robotizētās ražošanas iekārtās, skaidro uzņēmumā. Par optikas sistēmām interesi izrādījuši klienti no Eiropas Savienības dalībvalstīm un ASV. "HansaMatrix" jau saņēmis pirmos produktu izstrādes un ražošanas pasūtījumus.

"Augstas izšķirtspējas optikas ražošanas uzsākšana ir nozīmīgs solis uzņēmuma un Latvijas inovāciju vides attīstībā. Augstas kvalitātes attēlu objektīvi Latvijā nav ražoti kopš 1937. gada, kad VEF sāka ražot pasaulē plaši pazīstamos "Minox" fotoaparātus," uzsver uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis.

"Uzņēmuma jauno produktu un tehnoloģiju pētniecības laboratorijās strādā 20 pētnieki, kuru vidējais vecums ir mazāks par 30 gadiem. Tajā ir pieci zinātņu doktori un vairāk nekā puse apguvuši inžernierzinības Eiropas vadošajās universitātēs. Būtisku lomu izstrādē sniedza pasaulē modernāko optisko sistēmu rīka "Zemax OpticStudio" programmatūras ieviešana," norāda Osmanis.

Tāpat "HansaMatrix" klientiem piedāvā optiskās mehānikas pakalpojumus – sākot no individualizētas produktu izstrādes un to industrializācijas līdz gala produktu ražošanai.

"HansaMatrix" ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, to industrializāciju, kā arī sniedz integrētus ražošanas pakalpojumus klientiem, datu tīklu iekārtu, lietu interneta, industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Kompānijas akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā – HMX1R.

2016. gada deviņos mēnešos "HansaMatrix" konsolidētais apgrozījums bija 11,943 miljoni eiro, kas ir par 20,1% vairāk nekā 2015.gada deviņos mēnešos, bet koncerna peļņa samazinājās 2,2 reizes un bija 447 507 eiro.

2015. gadu AS "HansaMatrix" noslēdza 13,465 miljonu eiro lielu apgrozījumu, nopelnot 1,054 miljonus eiro, liecina "Lursoft" dati.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Ilmārs Osmanis, savukārt tās locekļi – Aldis Cimoška un Alvis Vagulis.

Šā gada 4. janvārī Osmanim piederošā SIA "Macro Rīga" pārdeva 56 100 jeb 3,07% "HansaMatrix" akciju. Darījumā vienas akcijas pārdošanas cena bija 6,85 eiro. Pēc biržas informācijas, līdz šim "Macro Rīga" īpašumā bija 64,83% "HansaMatrix" akciju, kamēr komandītsabiedrībai "FlyCap Investment Fund I AIF" pieder 22,08%, bet "Swedbank" pensiju fondiem – 6,42% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!