Foto: Reuters/Scanpix
Iespējams, pašlaik populārākais Igaunijas startaps "Starship Technologies", kurš būvē robotus – preču nesējus, paziņojis par investīciju piesaisti 17,2 miljonu ASV dolāru apmērā.

Investīciju piesaistes raundu vadījis un lielā mērā nodrošinājis "Daimler AG" kopā ar "Shasta Ventures", "Matrix Partners", "ZX Ventures", "Morpheus Ventures", "Grishin Robotics", "Playfair Capital" un citiem investoriem.

"Šis finansējums ļaus tālāk attīstīt mūsu tehnoloģijas un ļaus atvērt pilotprogrammas vairākos jaunos tirgos," publiskā paziņojumā skaidro uzņēmuma vadītājs Ahti Heinla.

Ziņots, ka "Starship Technologies" pērn panāca vienošanos par kopīgu sadarbību ar vācu autobūves gigantu "Mercedes-Benz".

Foto: Starship Technologies

"Delfi" jau ziņoja, ka "Starship Technologies" ir izveidojis pirmos komerciāli pieejamos autonomās piegādes robotus. Roboti ir veidoti tā, lai lokāli varētu piegādāt klientiem pirkumu pakas, pārtikas preces un ēdienu. Robota pašmasa ir 18 kilogrami un tā piegādes nodalījumā ir iespējams pārvest līdz 10 kilogramiem.

Igaunijas kompāniju 2014. gadā izveidoja "Skype" dibinātāji Ahti Heinla un Janus Friis. Kompānijas izpilddirektors ir portāla "Delfi" līdzdibinātājs Alans Martinsons.

Pašlaik uzņēmumā Londonas un Igaunijas birojos strādā 55 darbinieki. Kopš 2016. gada sākuma roboti tiek testēti ASV, Apvienotajā Karalistē, Igaunijā un deviņās citās valstīs.

Kopš pērnā gada jūlija ir palaistas vairākas pilotprogrammas sadarbībā ar komerciāliem partneriem, lai izmēģinātu robotus un to piegādes platformas Eiropā un ASV.>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!