Foto: Publicitātes attēls
Iespējams, pašlaik populārākais Igaunijas startaps "Starship Technologies", kurš būvē robotus – preču nesējus, ir panācis vienošanos ar vācu autobūves gigantu "Mercedes-Benz", ziņo "Delfi.ee".

"Delfi" jau ziņoja, ka "Starship Technologies" ir izveidojis pirmos komerciāli pieejamos autonomās piegādes robotus. Roboti ir veidoti tā, lai lokāli varētu piegādāt klientiem pirkumu pakas, pārtikas preces un ēdienu. Robota pašmasa ir 18 kilogrami un tā piegādes nodalījumā ir iespējams pārvest līdz 10 kilogramiem.

"Mercedes Benz" saskatījis Igaunijā radītā uzņēmuma potenciālu un noslēdzis sadarbības līgumu. Vācijas kompānija uzbūvējusi prototipu automašīnai (redzama foto), kas nākotnē varētu pārvadāt "Starship Technologies" robotus.

Kopīgā ideja paredz, ka "Mercedes Benz" varētu vest robotus uz mikrorajoniem, no kurienes tālāk, izmantojot ietves un pagalmu ceļus, mazie roboti sūtījumus nogādātu līdz attiecīgajiem kvartāliem un mājām.

Kompāniju 2014. gadā izveidoja "Skype" dibinātāji Ahti Heinla un Janus Friis. Kompānijas izpilddirektors ir kādreizējais portāla "Delfi" līdzdibinātājs Alans Martinsons.

Šobrīd uzņēmumā Londonas un Igaunijas birojos strādā 55 darbinieki. Kopš 2016. gada sākuma roboti tiek testēti ASV, Apvienotajā Karalistē, Igaunijā un deviņās citās valstīs.

Kopš jūlija ir palaistas vairākas pilotprogrammas sadarbībā ar komerciāliem partneriem, lai izmēģinātu robotus un to piegādes platformas Eiropā un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!