Foto: Publicitātes attēls
Pagājušā nedēļas nogalē taksometru un dalītas braucienu maksas aplikācija "Taxify" uzsāka darbību trīs jaunās pilsētās: Budapeštā, Bukarestē un Kenijas galvaspilsētā Narobi, portālu "Delfi" informē kompānijas pārstāvji.

"Taxify" 2013. gadā tika dibināts Igaunijā, un pēdējo divu ar pusi gadu laikā uzņēmums strauji attīstījies Ziemeļeiropā, savu darbību izvēršot 20 pilsētās, 13 valstīs.

Kā reģionāla taksometru aplikācija Eiropā "Taxify" aprīlī uzsāka savas darbības paplašināšanu Āfrikā – Johannesburgā un Keiptaunā, Dienvidāfrikā, bet Kenijā par pirmo pilsētu darbības uzsākšanai tika izvēlēta Nairobi. Šī gada laikā darbību plānots uzsākt vēl divās līdz trijās citās Kenijas pilsētās.

"Ar lielu entuziasmu lūkojos uz darbības uzsākšanu trīs jaunajās pilsētās, spriežot pēc labajiem pirmās nedēļas nogales rezultātiem visās no tām. Budapeštā Taxify piedzīvoja savu visu laiku ātrāko darbības uzsākšanu, jo aplikācija tika instalēta 5000 reižu, vēl pirms kāds no autovadītājiem bija reģistrējies tiešsaistē," komentē Taxify dibinātājs Markus Villigs (22).

Tāpat kompānija norāda, ka pēc "Uber" aiziešanas no Ungārijas tirgus, "Taxify" Ungārijas filiāle 17. augustā ieguva taksometru pakalpojumu licenci.

""Uber" bija vadošā mobilā aplikācija Budapeštā, taču lielākā daļa taksometru braucienu joprojām tika organizēti ar dispečeru centru palīdzību. Mēs saskatām lielu pieprasījumu pēc taksometru pakalpojumiem, un vienīgais ierobežojums ir vadītāju pieejamība. Simtiem vadītāju izrāda lielu interesi, taču procesu kavē stingrie ierobežojumi vietējos taksometru pakalpojumu noteikumos. Šobrīd strādājam dienu un nakti, lai šos jautājumus atrisinātu un nodrošinātu klientiem uzticamus braucienus," stāsta "Taxify" paplašināšanas vadītājs Jevgēņijs Belusovs.

Savukārt Rumānijas galvaspilsēta Bukareste, kā stāsta kompānijas pārstāvji, ir bijusi tradicionālo taksometru pakalpojumu pilsēta gadu desmitiem ilgi. Braucienu maksas dalīšana kļuvusi populāra pēdējā gada laikā, un šobrīd "Taxify" reģistrējušies gan taksometru, gan dalītās braucienu maksas vadītāji. Bukareste ir pirmā pilsēta, kurā "Taxify" tiek pieņemti tikai elektroniski maksājumi ar debetkartēm vai kredītkartēm.

Kenijas galvaspilsēta Nairobi ir trešā lielākā "Taxify" pilsēta, kurā dzīvo trīs miljoni iedzīvotāju. Vietējā taksometru pakalpojumu tirgū valda sīva konkurence, taču nepilnības regulējošajos noteikumos rada lielas svārstības pakalpojumu kvalitātē un cenās, piebilst kompānijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!