Foto: SprayPrinter
Tartu izveidotais startaps "SprayPrinter" piektdien pārspējis Latvijas, ASV, Somijas un citus Igaunijas uzņēmumus "TechChill" konferences rīkotajā startapu konkursā un balvā ieguva ceļojumu uz Silīcija ieleju, kurā paredzētas tikšanās ar investoriem.

"SrayPrinter" piedāvā tehnoloģiju, kas, izmantojot bezvada interneta viedtālruņa savienojamību ar speciālu ierīci, ļauj ar krāsu baloniņu uz teju jebkuras virsmas izpūst precīzus attēlus, kas sākotnēji iestatīti telefonā. "SprayPrinter" praktiskā darbība dzīvē redzama šeit.

Kompānijas vadītājs Ričards Murutars pēc uzvaras sarunā ar portālu "Delfi" sacīja, ka sacensība bijusi ļoti sīva. "Kopš pērnā gada esam sākuši pārdot savus produktus četrās valstīs, bet vēl ne Latvijā. Ja kāds no tirgotājiem vēlētos, tad tirdzniecība būtu iespējama arī šeit," sacīja Muruturs.

Vienas ierīces cena ir 247 eiro. Klienti lielākoties esot jomas profesionāļi, kas strādā ar interjeru un dizainu, taču, kā apgalvo Ričards, gadās arī ļaudis, kuri ar "SprayPrinter" vēlas vienkārši paspēlēties un izpausties mākslinieciski.

Vērtējot praktiskās iespējas "TechChill" laikā sastapt jaunu investoru, Muraturs sacīja, ka tās esot reālas. "SprayPrinter" konferences laikā noturējis sarunas ar pieciem investoriem, tostarp no Latvijas. Investoru vārdus uzņēmējs gan neatklāj.

2014. gadā radītais startaps līdz šim investīcijās piesaistījis aptuveni 400 tūkstošus eiro.

Vēstīts, ka 'TechChill'' programmas pirmās dienas tēma bija uzņēmējdarbības pamati starptautiskā skatījumā – ''The Building Blocks of Entrepreneurship''.

Savukārt konferences otrajā dienā, piektdien, uz galvenās skatuves tiek apspriesta tēma ''Human Side of Tech'', kas sadalīta trīs blokos, iztirzājot cilvēku un tehnoloģiju mijiedarbību.

Ziņots, ka ''TechChill'' konferences laikā Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās norisinās ''Startup Expo'' – ideju un produktu izstāde no daudzsološākajiem Baltijas jaunuzņēmumiem, kā arī tiek organizētas jaunuzņēmumu tikšanās ar investoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!