Privātie datoru lietotāji bieži nodarbojas ar "jaunu velosipēdu" izgudrošanu un uzticas datoru "kaktu dakteriem", kas ir slikta pieeja kiberdrošības jautājumiem, sacīja virtuālas vides drošības risinājumu izstrādātāja "Kaspersky Lab" produkcijas izplatītāja Latvijā SIA "Datoru drošības tehnoloģijas" mārketinga direktors Valdis Šķesters

Runājot par kiberdrošības jautājumu atšķirībām starp uzņēmumiem un mājas lietotājiem, Šķesters sacīja, ka mājas lietotājam noteikumi ir līdzīgi kā uzņēmumam, tikai mājas lietotājam nav jāveic ne audits, ne risku analīze. "Viņu vietā to sen jau ir izdarījuši eksperti, un, kad viņš nopērk drošības risinājumu, tajā jau viss ir sagatavots, nav jāizgudro velosipēds, ar ko bieži lietotāji nodarbojas," sacīja eksperts.

Kā otru mājas lietotāju kļūdu, runājot par kiberdrošību, Šķesters minēja uzticību dažādiem datoru "ekspertiem". "Cilvēki bieži uzticas kaktu dakteriem un tā savos datoros dabū tādus antivīrusu komplektus, ka mati ceļas stāvus, - ir divas vai trīs programmas, kas strādā paralēli, noslogo datoru un nenosedz visu laukumu," skaidroja Šķesters.

Šķesters piebilda, ka pēdējā laikā šāda parādība redzama mazāk, bet bija laiks, kad tas bija ļoti izplatīti.

"Pie tam, parasti lietotas tiek bezmaksas programmas, bez klientu atbalsta un citām vajadzīgām lietām, cilvēks būtībā paliek viens ar savām problēmām," piebilda eksperts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!