Foto: DELFI
Naktī no svētdienas uz pirmdienu Latvijas lielākais telekomunikāciju uzņēmums "Lattelecom" piedzīvojis hakeru DDoS (izkliedēts pakalpojuma atteikums) uzbrukumu, kas bombardējis kompāniju ar nepārtrauktām instrukcijām, lai izraisītu tīkla iekārtu pārslodzi un tam sekojošu serveru "uzkāršanos".

"Pagājušā naktī pāris stundas "Lattelecom" interneta darbībā bija novērojama lēndarbība, ko izraisīja nesankcionētu pieprasījumu skaits interneta mājas lapai, kas neatrodas Latvijā, un kurā tika iesaistīts liels skaits inficētu datoru no Latvijas," notikušo portālam "Delfi" skaidro "Lattelecom" preses pārstāve Līga Bite.

Notikušā rezultātā uz vairākām stundām liela daļa no "Lattelecom" klientiem palikuši vai nu pavisam bez, vai arī ļoti lēnu internetu.

Kompānijas atgādina: lai pasargātu savus datorus un tajos glabātos datus ne tikai no pazušanas, bet arī, lai liegtu hakeriem iespēju tos nesankcionēti izmantot internetā, ieteicams izmantot antivīrusu programmas vai vērsties pie speciālistiem – gan "Lattelecom", gan pie Aizsardzības ministrijas pakļautībā esošās institūcijas cert.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!