Foto: Publicitātes foto
Latvijā izveidotajam projektam "Dimple", kas sola piedāvāt viedierīcēm papildu taustiņus, kolektīvo investīciju portālā "IndieGoGo" jau par gandrīz divām reizēm pārsniegts noliktais 43 000 dolāru (30 835 eiro) mērķis.

ASV Vilmingtonā, Delavēras štatā, bāzētais jaunuzņēmums "Dimple Inc." sācis finansējuma piesaistes kampaņu Latvijā radītajam tehnoloģiju produktam "Dimple". Kampaņa norisinās 35 dienu garumā kolektīvās finansējuma piesaistes platformā "IndieGoGo", kas pēc principa ir analogs "Kickstarter", kur sekmīgi startē kompānijas "Helico Aerospace Industries" izstrādātais bezpilota lidaparāts "AirDog". Līdzekļu vākšanas kampaņa beigsies 1.jūlijā, un "Dimple" savācis jau gandrīz 85 000 dolāru (62 430 eiro).

Kā kampaņas minimālo mērķi tās organizatori izvirzījuši kolektīvā finansējuma piesaisti 43 000 dolāru (30 835 eiro) apmērā, kas ļautu sākt produkta masveida ražošanu un tirgošanu mazumtirdzniecībā visā pasaulē. Paredzams, ka plašākā tirdzniecībā produkts nonāks šīs vasaras beigās un tā mazumtirdzniecības cena būs 29 dolāri (20,8 eiro).

"Dimple" ir neliela uzlīme ar četrām pogām, kas ļauj Android NFC telefonu vai planšetdatoru lietotājiem pievienot papildu funkcionalitāti savai ierīcei. Tā tiek stiprināta uz ierīces aizmugures paneļa (atsevišķām ierīcēm var izmantot arī priekšas daļu). Tagad uzņēmums arī pievienojis iespēju iegādāties dažādu viedtālruņu aizsargvāciņus, kuros iestrādātas papildu pogas.

"Dimple" uzlīme ir 0,5 mm plāna un sastāv no četrām lietotāja pašrocīgi definējamām pogām. Katras pogas centrā atrodas izcilnis, kas ļauj to viegli sataustīt arī vājredzīgiem cilvēkiem. "Dimple" apakšpuse ir noklāta ar īpašu līmes slāni, kas ļauj to piestiprināt pie ierīces aizmugures NFC funkcionalitātes darbības diapazonā, tajā pašā laikā neatstājot traipus, uzlīmi noņemot.

Ar bezmaksas augšupielādējamas aplikācijas palīdzību katrai no pogām lietotājs var piešķirt vienu vai vairākas funkcijas, piemēram, ieslēgt aplikācijas, mainīt iestatījumus, veikt zvanus, ieslēgt lukturīti vai vienlaikus operēt ar vairāku aplikāciju un citu funkciju režģi. Īpaši ērta šī ierīce varētu būt autovadītājiem, kuriem turpmāk nebūs jānovērš uzmanība no ceļa, lai viedtelefonā ieslēgtu sev vajadzīgās aplikācijas un rīkus. Ērti un vienkārši ar vienas pogas palīdzību varēs vienlaicīgi ieslēgt "Waze", iemīļoto radiostaciju vai jebkuru citu ceļā noderīgu aplikāciju.

"Dimple Inc." ir tehnoloģiju start-up uzņēmums ar ofisiem Vilmingtonā un Rīgā. Izstrādātāju komandā apvienojušies latviešu datortehnoloģiju entuziasti ar iepriekšēju pieredzi datortehnoloģiju dizainēšanā, programmizstrādē, loģistikā un mārketingā. "Dimple Inc." produkta finansētājs pilnībā ir tā māteskompānija Latvijā SIA "Dimple", kas produkta izstrādei piesaistījusi arī Rīgas domes un AS "Swedbank" grantu programmas "Atspēriens" finansējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!