Foto: DELFI
Latvijā pieejams septītais ātrākais mobilais internets pasaulē, liecina interneta ātruma mērīšanas servisa "Ookla" dati.

Kā vēsta SIA "Bite" apkopotā informācija par "Ookla" datiem, Latvijā vidējais lejupielādes ātrums, lietojot mobilo internetu, ir 24,07 megabiti sekundē (Mbps), kas ir septītais ātrākais mobilais internets pasaulē.

No Baltijas valstīm pirmajā desmitniekā iekļuvusi arī Lietuva, ar 21,55 Mbps ieņemot desmito vietu.

Tikmēr pirmo vietu šajā rādītājā ieņem Jaunzēlande ar 26,62 Mbps lielu mobilā interneta lejupielādes ātrumu, tai seko Ķīna ar 26,31 Mbps, bet pirmo trijnieku noslēdz Dānija ar 25,44 Mbps.

Ceturtajā vietā atrodas Džērsija ar 24,62 Mbps, piektajā - Taivāna ar 24,13 Mbps, bet sestajā - Apvienotie Arābu Emirāti ar 24,11 Mbps.

Vēl pirmajā desmitniekā iekļuvusi Somija, kas ar 23,49 Mbps lielu mobilā interneta lejupielādes ātrumu atrodas astotajā vietā, un devīto vietu ieņemošā Luksemburga ar 22,47 Mbps.

"Ookla" ir viens no pasaulē lielākajiem platjoslas testēšanas un tīkla diagnostikas servisiem. "Ookla" piedāvā interneta ātruma mērīšanas vietni "speedtest.net".

SIA "Bite Latvija" ir telekomunikāciju operators, kas pilnībā pieder "Bite Lietuva UAB", un tā pamatkapitāls ir 99,1 miljons eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!