Latvijā tiek uzsākta ASV tehnoloģiju giganta "Apple" jaunākā viedtelefona 'iPhone 6' tirdzniecība. Lai gan tā cena ir 999 eiro, jau tagad tirgotājiem ir bažas, ka interese un pieprasījums sākotnēji var pārsniegt pieejamo telefonu daudzumu.

No trešdienas "Tele2" piedāvā tirdzniecībā "iPhone 6" - gan "Tele2", gan citu operatoru klientiem. "Apple" jaunākos viedtelefonus "Tele2" piegādā viens no vadošajiem Eiropas telefonu piegādātājiem, savukārt "Tele2" nodrošina telefona garantiju 24 mēnešus, portālu "Delfi" informēja "Tele2" komercdirektors Jānis Spoģis.

Tāpat jauno tālruni uzsāk tirgot tehnoloģiju uzņēmums AS "Capital", apstiprināja uzņēmuma tirdzniecības direktors Aigars Bērziņš. Jaunā telefona cena būs 999 eiro. Arī "Tele2" sākotnēji piedāvās "iPhone 6" ar 16GB iebūvēto atmiņu pelēkā, sudraba un zelta krāsā, izvēloties iegādāties nomaksā vai uzreiz par pilno cenu 999 eiro. Savukārt "iPhone 6 Plus" "Tele2" piedāvās tirdzniecībā jau tuvākajā laikā.

Pie "Bites" klientiem jaunais telefons varētu nonākt novembra beigās vai decembra sākumā, portālam "Delfi" norādīja kompānijas pārstāvji. Savukārt "LMT", kas ir oficiālais "Apple" partneris Latvijā, pagaidām vēl nevarēja sniegt informāciju par tirdzniedzības uzsākšanas laiku.

"Kopš pagājušās nedēļas "Tele2" mājas lapā var pieteikties iegādāties "iPhone 6", un šādu iespēju aktīvi izmantojuši gan uzņēmēji, gan privātpersonas. Pieprasījums ir liels. Domāju, ka jaunākais "iPhone" radīs vēl lielāku interesi par viedtelefoniem kopumā, un šī gada pēdējo mēnešu laikā no desmit nopirktiem telefoniem jau septiņi būs viedtelefoni," uzsver Spoģis.

Ņemot vērā lielo interesi, "Tele2" paredz, ka pieprasījums pēc jaunā viedtelefona būtiski pārsniegs piedāvājumu, tādēļ uzņēmums lūdz klientus būt saprotošiem un paciesties dažas dienas, līdz tiek saņemta kārtējā piegādes partija.

"Priecājamies, ka mūsu klienti ir pirmie Latvijā, kuri jau lieto lielu interesi izraisījušos jaunākos "Apple" viedtelefonus. Atsauksmes ir pozitīvas, un uzņēmumu vadītāji novērtē jauno dizainu un iespējas. Esam arī parūpējušies par telefona garantiju, kas ir līdzvērtīga ražotāja sniegtajai garantijai," turpina Spoģis.

"Delfi" jau ziņoja, ka "Apple" prezentēja jaunākos viedtelefonu modeļus, kas ieguvuši nosaukumus "iPhone 6" un "iPhone 6 Plus", bet to ekrānu izmēri ir attiecīgi 4,7 collas (11,9 centimetri) un 5,5 collas (14 centimetri).

Abi telefoni aprīkoti ar "Apple" izstrādātajiem procesoriem A8, kas, kā apgalvo kompānija, to veiktspējas ātrumu palielina par 25%. Tāpat jaunajiem "iPhone" modeļiem ir uzlabota izšķirtspēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!