Foto: Reuters/Scanpix
Berlīnē notiekošajā elektroiekārtu jaunumu izstādē IFA 2016 Dienvidkorejas kompānija "LG Electronics" (LG) prezentējusi ledusskapi, kas atbalsta "Microsoft" operētājsistēmu "Windows 10", vēsta tehnoloģiju jaunumu portāls "The Verge".

Tādējādi LG spēris atbildes soli vienam no lielākajiem konkurentiem "Samsung", kas šovasar prezentēja viedo ledusskapi ar 1080 pikseļu izšķirtspējas ekrānu. Tiesa gan, "Samsung" savā viedajā ledusskapī izmantojis "Tizen" programmatūru, kamēr LG gājis soli tālāk un piedāvā populāro "Windows", kas tagad ļauj LG ledusskapī atvērt ASV kompānijas programmas, piemēram, zīmēšanas nolūkiem iespējams izmantot "Paint".

Ledusskapja durvīs ir 29 collu liels caurspīdīgs ekrāns, kas, kā norāda "The Verge", ir arī praktiski izmantojams virtuves saimniecībā – tajā, neskaitot vairākas ierastās "Microsoft" aplikācijas, iespējams uzlikt laika skaitītāju, informāciju par veselīga uzturu, izveidot maltīšu grafiku, kā arī pārlūkot receptes.

Foto: Reuters/Scanpix


Ledusskapis aprīkots ar divu gigabaitu operatīvo atmiņu, un tajā, kā raksta medijs, ir visai ērti aplūkot arī "Youtube" video.

LG pagaidām nav atklājis jaunā produkta cenu, taču devis mājienus, ka tas pie patērētājiem varētu nonākt vēl šā gada laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!