Foto: Reuters/Scanpix
Elektronikas kompānija "Samsung" ieplānojusi nākotnē tirdzniecībā nodot arī "Galaxy Note 8" viedtālruni, pirmdien ziņo CNET.

Kompānija šādu lēmumu pieņēmusi, neskatoties uz 2016. gadā izdotā "Note 7" modeļa bojātajām baterijām. Jau ziņots, ka Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums pirmdien paziņoja, ka viedtelefonu "Galaxy Note 7" aizdegšanos izraisījuši bojāti akumulatori.

"Es atgriezīšu tirgū labāku, drošāku un ļoti inovatīvu "Note 8"," intervijā CNET solīja kompānijas telefonu ražošanas nodaļas vadītājs Dong-Jins Kohs.

Viņš skaidroja, ka "Galaxy Note" aizvien ir daudz lojālo klientu, kuri telefonu pirks arī pēc "Galax Note 7" piedzīvotājām nedienām.

Foto: AP/Scanpix

Vēstīts, ka "Samsung" septembra sākumā paziņoja par 2,5 miljonu "Galaxy Note 7" tālruņu atsaukšanu pēc tam, kad vairākas šīs ierīces bija uzsprāgušas vai aizdegušās.

Kad arī apmainītajiem telefoniem tika novērotas aizdegšanās problēmas, kompānija pieņēma lēmumu pārtraukt "Galaxy Note 7" ražošanu pavisam.

Pirmdien Samsung" paziņoja, ka pie telefona bojājumiem vainojamas divas nesaistītas akumulatoru problēmas.

Pamatojoties uz detalizētu skarto akumulatoru analīzi, kompānijas piesaistītie eksperti noskaidrojuši, ka divu dažādo akumulatoru - A akumulatora no pirmās partijas un B akumulatora no otrās partijas - problēmas izraisīja divi atšķirīgi faktori.

A akumulatoram bija bojāta augšējā labā stūra daļa, kā rezultātā radās elektroda novirze, kas pavājināja atdalošo slāni starp diviem elektrodiem, izveidojot vairākus ceļus iespējamam īssavienojumam.

B akumulatoram bija izkusis varš negatīvā elektroda zonā, kas saskaras ar pozitīvā elektroda pievadiem, norādot uz to, ka īssavienojums bija noticis šajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!