Foto: Reuters/Scanpix
Par krāpšanu apsūdzētais Martins Skreli, kurš 2015. gadā nāca klajā ar plānu par 5000% paaugstināt cenu zālēm, kas paredzētas AIDS ārstēšanai, kārtējo reizi nonācis mediju uzmanības lokā – šoreiz par žurnālistes pazemošanu soctīklos viņam dzēsti tvitera un "Periscope" konti.

Vairāki ASV un britu mediji, rakstot par Skreli, viņu nosaukuši par, iespējams, nīstāko cilvēku Amerikā. Skreli, kuram tviterī bija 200 tūkstoši sekotāju, pieeju minētajiem soctīkliem zaudējis, jo aktīvi pazemojis un izjokojis populārā jauniešu žurnāla "Teen Vogue" žurnālisti Laurenu Duku.

Bagātnieks viņu privātās tvitera vēstulēs aicinājis uz randiņu, piedāvājot kopā doties uz jaunievēlētā prezidenta Donalda Trampa inaugurācijas balli. Uz šo aicinājumu Duka atbildējusi, ka labāk apēstu pati savus iekšējos orgānus.

Tāpat viņš ar foto apstrādes programmām izmainījis Dukas ģimenes foto, viņas vīra galvas silueta vietā iezīmējot savu, taču arī pie tā Skreli neapstājās – viņš no vairākām Dukas fotogrāfijām bija izveidojis sava tvitera profila fona attēlu, klāt pieliekot parakstu no deviņdesmito gadu "All-4-One" mīlas balādes: "Bagātībā un nabadzībā, līdz nāve mūs šķirs, es tevi mīlēšu ar katru savu sirds pukstu."

Savukārt savā biogrāfijas aprakstā Skreli norādījis, ka ir ieskatījies Dukā un cer, ka viņa to neuzzinās.

Duka vērsusies pie "Twitter" vadītāja Džeka Dorsija, vaicājot, vai kas tāds tviterī ir pieļaujams. Žurnāliste tika sadzirdēta, un nu Skreli zaudējis piekļuvi minētajiem soctīkliem.

Intervijā "The Verge" bēdīgi slavenais uzņēmējs skaidro, ka neizprot, kāpēc zaudējis savus tvitera un periskopa profilus. Viņš minējis, ka Duka nevienā brīdī nav lūgusi viņam iesākto pārtraukt, tāpat viņš minējis vairākus piemērus, kur ASV slavenības regulāri tiek izķēmotas dažādās parodijbildēs.

Duka ievērojamu uzmanību guva decembra beigās, kad žurnālā publicēja kritisku viedokļrakstu par Trampu. Publikācija guva vērienīgu atzinību un desmitiem tūkstošu retvītu tviterī.

2004. gadā izveidotais "Teen Vogue" 2015. gadā mainīja redakcionālo politiku un līdz ar tīņus interesējošajām ziņām par slavenību dzīves aizkulisēm sāka iekļaut arī sociālpolitiskus rakstus, tostarp aktīvi skaidrojot politiskās līdzdalības nozīmību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!