Foto: Publicitātes foto
Mobilo sakaru operators "Tele2" sācis piedāvā ceturtās paaudzes (4G) internetu arī telefonos - "Tele2" pēcapmaksas un priekšapmaksas kartes "Zelta zivtiņa" klienti var to lietot bez papildu maksas, informē "Tele2" sabiedrisko attiecību speciālistes Irēnas Zeizas.

Patlaban šādu pakalpojumu jau gadu sniedza tikai "Latvijas Mobilais telefons".

Līdz šim "Tele2" 4G internetu ir piedāvājuši planšetdatoriem un modemiem - ierīcēm, kas nepiedāvā balss saziņu, jo šajā pārraides standartā nepieciešams papildu risinājums, kas nodrošinās sazvanīšanos. Vēl nesen "Tele2" solīja 4G internetu nākamgad, kad sāks darboties 800 megahercu (Mhz) pārraides standarts, kas katrai bāzes stacijai nodrošinās lielāku pārklājuma rādiusu, salīdzinot ar esošo 1800 Mhz un 2600 Mhz standartu.

Sakaru kompānijas lēmums mainīt savu stratēģiju esot skaidrojams ar to, ka jau pietiekami daudziem "Tele2" klientiem esot pieejamas ierīces, kas atbalsta 4G internetu, paskaidroja "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. Patlaban "Tele2" klientu rokās esot gandrīz 100 000 viedtelefoni, kuri atbalsta 4G standartu.

"Priecājos, ka Latvijā visapmierinātākie mobilā interneta lietotāji ir tieši "Tele2" klienti. Arī nozares regulators - Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija - ir apliecinājis, ka mums ir ātrs mobilais internets visvairāk vietās Latvijas reģionos. Šādi panākumi ir likumsakarīgi, jo esam uzbūvējuši Baltijā modernāko mobilo sakaru tīklu. Tas mums ļauj nodrošināt 4G internetu telefoniem un datoriem, kā arī drīzumā ieviest "LTE Advanced" un nākotnē apkalpot līdz pat 20 reizes lielāku slodzi, kuru radīs aizvien pieaugošais mobilā interneta patēriņš," saka Vancovičs.

"Vēlamies arī turpmāk piedāvāt klientiem lielisku mobilo internetu, tāpēc plānveidīgi attīstām 4G tīklu, lai 2015.gadā tas būtu pieejams jau 90% valsts iedzīvotāju. Mūsu goda lieta ir turēt klientiem doto solījumu - nodrošināt teicamus jaunākās paaudzes mobilos pakalpojumus ar labāko kvalitātes un cenas līdzsvaru," piebilst Vancovičs.

"Tele2" 4G sakaru tīkla attīstībā ir investējis deviņus miljonus eiro.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS veica Latvijas iedzīvotāju aptauju "Mobilā interneta lietošanas paradumi", un tajā piedalījās 1005 respondentu vecumā no 18-74 gadiem. Saskaņā ar tā rezultātiem Latvijā visapmierinātākie mobilā interneta telefonā un datorā lietotāji ir "Tele2" klienti.

Kā ziņots, Latvijā 4G mobilā datu pārraide tiks organizēta trijos diapazonos - 800 MHz, 1800 MHz un 2600 MHz -, no kuriem katram ir savas priekšrocības un trūkumi, ko diktē radiopārraides fizikas likumi. 800 MHz standarts salīdzinājumā ar augstākām frekvencēm piedāvā zemāku datu caurlaidību, bet lielāka viļņa garuma dēļ ar to ir vieglāk aptvert lielas teritorijas. Reālo apraides attālumu nosaka mobilā torņa jauda un citi dabas faktori, tomēr katrs standarts operatoram sniegs attiecīgas priekšrocības. SIA "Latvijas Mobilais telefons" prezidents Juris Binde norādīja, ka teorētiskais 4G bāzes staciju apraides rādiuss atkarīgs no dažādiem faktoriem, bet vidēji 2600 Mhz tornim tas esot ap pusotru kilometru, 1800 Mhz stacijai - pieci kilometri, bet 800 Mhz raidītājs vidēji varēšot aptvert desmit līdz 12 kilometru apkaimi.

"Tele2" ir zviedru "Tele2 AB" grupas uzņēmums, kas ir viena no Eiropas lielākajām telekomunikāciju kompānijām un nodrošina 37,6 miljoniem klientu 11 valstīs fiksētos un mobilos sakarus, kā arī datu pārraides un interneta pakalpojumus. Uzņēmums pērn strādājis ar 18 518 558 eiro peļņu, kas ir par 21% lielāka nekā 2012.gadā, kad tika nopelnīti 15 256 412 eiro, un apgrozījums bijis 110 074 189 eiro, kas ir par 7% mazāk nekā 2012.gadā, kad tas bija 118 323 970 eiro.

"Tele2" Latvijā formāli pieder "Tele2 Holdings", kas savukārt pieder zviedru koncernam. "Tele2 Holdings" arī pieder citas "Tele2" struktūrvienības Latvijā, tostarp "Tele2 Shared Services Center", kas veic rēķinvedības un uzskaites sistēmu uzturēšanu "Tele2" grupai visā Eiropā no Latvijas.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!