Foto: Publicitātes foto

Somijas tehnoloģiju kompānijas "Nokia" jaunais planšetdators "N1", kas darbojas ar "Android" operētājsistēmu un vismaz sākotnēji pieejams tikai Ķīnas tirgū, izpirkts četrās minūtēs un divās sekundēs no tirdzniecības uzsākšanas brīža.

"Nokia N1" pirmā izlaides partija bija tikai 20 tūkstoš vienību, kaut arī pirmspārdošanas rezervāciju veica 566 438 cilvēki. Nākamā "Nokia N1" izlaides partija gaidāma tikai pēc nedēļas – 15. janvārī.

Šis ir pirmais "Nokia" markas produkts, kas izstrādāts un ieviests ražošanā pēc somu mobilo tālruņu ražošanas bizensa pārdošanas informāciju tehnoloģiju gigantam "Microsoft". Lai arī noslēgtā vienošanās paredz, ka "Nokia" savu vārdu uz viedtālruņiem nedrīkstēs izmantot līdz 2016. gada beigām, uz planšetdatoriem šāds aizliegums nav noteikts.

"Nokia N1" planšetdatora korpuss ir no alumīnija, bet ekrāna diagonāle ir astoņas collas un izšķirtspēja – 1536 reiz 2048 pikseļi. Viedierīcei ir "Intel Atom Z3580" četrkodolu procesors ar 2,3 gigahercu frekvenci, divu gigabaitu operatīvā atmiņa un 32 GB iebūvētā atmiņa datiem. Planšetdators darbojas ar "Android" operētājsistēmas jaunāko versiju "Lollipop" (5.0) un uz tā uzstādīta "Nokia" paša izstrādātā saskarne "Z Launcher".

"Nokia N1" planšetdatoru pilnībā izstrādājuši somi paši, bet ražošana uzticēta Ķīnas uzņēmumam "Foxconn", kur cita starpā tiek ražoti arī "Apple" produkti.

"Nokia N1" cena Ķīnā ir 1 599 juaņas (218 eiro). Ražotājs sola, ka šis planšetdators vēlāk būšot pieejams arī Eiropas tirgū.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!