Foto: Reuters/Scanpix
Šonedēļ, 28. – 30. aprīlī, Vidzemes Augstskolā (ViA) norisināsies pirmais papildinātās un virtuālās realitātes hakatons Latvijā, ko sadarbībā ar augstskolu rīko divi jauni startapi – "Overly" un "Anatomy Next".

Hakatons ir 48 stundu pasākums ar mērķi pulcēt cilvēkus ar dažādām pieredzēm, lai radītu jaunus produktus vai risinājums. Iesaistīties aicināti programmētāji, grafiskie dizaineri, 3D mākslinieki, vizionāri un visi, kuriem interesē papildinātās un virtuālās realitātes tehnoloģijas, portālam "Delfi" skaidro "Overly" pārstāvji.

Dalībniekiem, kā sola pasākuma organizētāji, būs iespēja strādāt ar starptautiski pazīstamo mentoru Trondu Nilsenu no Sietlas, ASV. Kā mentori piedalīsies arī Ainārs Kļaviņš un Gatis Zvejnieks no "Overly", pētnieks Arnis Cīrulis, Reinis Znotiņš no "Anatomy Next", Kaspars Auzarējs-Auzers no "Accenture", Rainers Selvets no "World3D", Artjoms Batogovskis no "VRNet.io", Tsutomu Komori no ""BENE ASIA CAPITAL" un "Margrave Technologies" dibinātājs Ričards Beilijs. Labākās idejas autori saņems arī balvu 500 eiro apmērā.

"Papildinātā un virtuālā realitāte ir tehnoloģija, kura jau tuvāko gadu laikā kļūs par cilvēku ikdienu. Mēs zinām, ka iespējas ir teju neizsmeļamas. Tāpēc gribam iedrošināt jaunos tehnoloģiju entuziastus un uzņēmējus likt kopā savus prātus un idejas, lai radītu arvien jaunas, unikālas tehnoloģijas," skaidro "Overly" līdzdibinātājs Gatis Zvejnieks.

Dalībniekiem uz vietas būs pieejamas dažādas tehnoloģijas – "Google Tango", "Microsoft" Hololens, HTC "Vive", "Oculus Rift", "Samsung GearVR", "Xbox Kinect Windows" un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!