Foto: Publicitātes attēli
Orbitālo satelītu komunikāciju operatora "SES S.A.", kura viens no teleportiem darbojas arī Rīgā, ienākumi 2016. gadā ir 2,68 miljardi eiro, kas ir par 2,7% vairāk nekā gadu iepriekš. Kompānijas peļņa sasniegusi 962,7 miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

SES noslēgto darījumu un līgumu apjoms, nodrošinot satelītu komunikāciju pakalpojumus visos četros SES biznesa sektoros, proti, video, valdību un uzņēmējdarbības datu pārraidē, un komunikāciju savienojumu nodrošinājumam gaisa un kuģniecības jomā, 2016. gadā palielinājies par 10% salīdzinoši ar iepriekšējo gadu, un ir 8,1 miljards eiro.

Orbitālo satelīta komunikāciju pakalpojumu nodrošinājums raidsabiedrībām video pārraidīšanai, kas ir būtiskākā SES biznesa vertikāle, nodrošinot 68% no visiem uzņēmuma ienākumiem, 2016. gadā uzrāda 4,7% pieaugumu salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Ienākumi šajā biznesa segmentā bijuši 1,4 miljardi eiro.

SES pārraidīto HDTV kanālu skaits Eiropā gada laikā palielinājies par 14% jeb turpat 100 kanāliem, ko sekmēja vairāki līgumi gan ar maksas TV (Pay-TV) operatoriem gan bezmaksas (Free-to-Air) raidorganizācijām, piemēram, Sky Sports News. Vairāki svarīgi videopārraides kontrakti, piemēram ar M7 grupu, būtiski palielināja Austrum un Centrāleiropā pārraidīto HDTV kanālu skaitu ar tādiem kanāliem kā NHK WORLD TV un nodrošinot Anglijas Premjerlīgas spēļu pārraides TV pakalpojumu platformām.

Kopumā SES HD kvalitātē pārraidīto TV kanālu skaits pasaulē 2016. gadā palielinājies par 7,2% salīdzinot ar iepriekšējo gadu, un šobrīd ir 2495 HDTV kanāli. Tas ir 33,1% no visiem SES pārraidītajiem kanāliem. SES pārraidīto Ultra HD kanālu skaits šobrīd ir 21 un uzņēmums SES apraida gandrīz 50 % no visas pasaules UHD satelīta kanāliem.

Šobrīd SES orbitālo satelītu flote no saviem divpadsmit tele portiem, no kuriem viens atrodas arī Rīgā, Zaķusalā, kopumā pārraida 7538 televīzijas kanālus visā pasaulē.

SES ir satelītu operators, kas visā pasaulē nodrošina diferenciētu un mērogojamu GEO-MEO, izmantojot vairāk nekā 50 satelītus ģeostacionārajā zemes orbītā (GEO) un 12 vidējā zemes orbītā (MEO).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!