Foto: Publicitātes foto
Orbitālo satelītu komunikāciju operatora "SES S.A." (SES), kura viena no telestacijām darbojas Rīgā, ienākumi 2017. gadā bijuši 2,35 miljardi eiro, bet peļņa sasniegusi 596,1 miljonu eiro, portālu "Delfi" informēja kompānijā.

SES segmenta "SES Networks", kas nodrošina satelītu komunikācijas nodrošinājuma pakalpojumus, ieņēmumi pagājušajā gadā bijuši 646,1 miljons eiro. Savukārt segmenta "SES Video", kas nodrošina satelīta komunikāciju pakalpojumus raidsabiedrībām, satura un interneta pakalpojumu nodrošinātājiem, ieņēmumi pagājušajā gadā bijuši 1,383 miljardi eiro.

Eiropā SES pārraidīto TV kanālu skaits 2017. gada beigās bija 2700 kanāli. Savukārt kopumā pasaulē SES pārraidīto TV kanālu skaits palielinājies par 2%, un pērn bija 7709 televīzijas kanāli.

Strauji palielinoties HD kvalitātes televīzijas kanālu skaitam, par 4% palielinājies SES pārraidīto HDTV kanālu skaits līdz 2602. Savukārt SES pārraidīto Ultra HD televīzijas kanālu skaits pagājušā gada beigās bija 28 UHD kanāli, kas ir par 7 UHD vairāk nekā gadu iepriekš.

SES ir satelītu operators, kurš pirmais nodrošina diferenciētus un mērogojamus GEO-MEO pakalpojumus, izmantojot vairāk nekā 50 satelītus ģeostacionārajā zemes orbītā (GEO) un 12 vidējā zemes orbītā (MEO).

SES tiek kotēts Euronext Parīzes un Luksemburgas fondu biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!