Foto: Publicitātes foto
Gaidāms, ka pirmie "AirDog" bezpilota lidaparāti pie klientiem varētu tikt izsūtīti novembrī, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" teica SIA "Helico Aerospace Industries" dibinātājs Edgars Rozentāls.

Visticamāk, "AirDog" bezpilota lidaparātu pirmās partijas ražošana varētu noslēgties novembrī. Visas vajadzīgās detaļas tikšot nogādātas "Hanzas elektronikas" rūpnīcā, kur lidaparāti tiks salikti, izmēģināti un nosūtīti uz "Helico Aerospace Industries" noliktavu.

Kopējās ražošanas izmaksas Rozentāls neatklāja, tik norādot, ka sākotnējā summa no pūļa finansēšanas platformas "Kickstarter" kampaņā to nenosegtu.

Patlaban gaidāms, ka saražots tiks vairāk nekā 2000 vienību, kas pilnībā nosegšot pasūtījumus no "Kickstarter", kā arī papildu vienības mazumtirdzniecības vajadzībām un neparedzētiem gadījumiem.
Tā kā produkts ir ārkārtīgi sarežģīts un inovatīvs, tad esot grūti spriest, vai tam strauji nevajadzēšot ieviest kādas izmaiņas. Tāpēc Rozentāls ar ražošanu lielākās partijās vēl nesteidzoties.

"ASV viens no bezpilota lidaparātu ražotājiem mums apstiprināja, ka šīs ir pašas sarežģītākās plaša patēriņa elektronikas iekārtas, ko vispār iespējams ražot. "AirDog" ir iesaistīta gan aviācija, gan mehānika, elektronika un sensori, kas jākalibrē. Un beigās tam aparātam arī ir jālido! Ir milzums vietu, kur pielaist kļūdas, tāpēc sākotnēji vēlējāmies būt ļoti tuvu ražošanas procesam, lai visu varētu stingri kontrolēt. Ražosim Latvijā "Hanzas elektronikā" un labprāt to darīsim, kamēr vien spēsim apmierināt pieprasījumu. Grūti pateikt, kā tas izvērsīsies nākotnē, bet pašlaik izmaksas ir konkurētspējīgas," viņš stāsta.

Pārdošanas kampaņa kolektīvā finansējuma interneta vietnē "Kickstarter" tika sākta 16.jūnijā, 40 dienu laikā plānojot savākt 200 000 dolāru (151 770 eiro). Kopumā kampaņas beigās tika savākti 1 368 177 ASV dolāri (aptuveni 1,04 miljoni eiro).

Jau ziņots, ka "JIC biznesa inkubatora" uzņēmums SIA "Helico Aerospace Industries", kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju attīstīšanu, nācis klajā ar savu pirmo produktu - bezpilota lidaparātu "AirDog", kas autonomi seko sportistam un filmē to ar "GoPro" sporta kameru.

"Helico Aerospace Industries" dibināta 2012.gada jūnija beigās, uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Innovatio Capital", liecina "Firmas.lv" informācija. Pērn uzņēmums strādājis ar 43 504 eiro apgrozījumu. Kompānijā darbojas inženieru, uzņēmēju, aviācijas un programmēšanas ekspertu komanda, ko vieno un aizrauj aktīvs dzīvesveids un ekstrēmie sporta veidi. Uzņēmums atrodas Rīgā un nodarbina 15 darbiniekus.

SIA "Innovatio Capital" īpašnieki ir "MSN Holdings" (39%), SIA "Rosenthal Investments" (37%) un SIA "JS Investments". Saskaņā ar "Firmas.lv" datubāzi "MSN Holdinga" īpašnieki līdzīgās daļās ir Jūlija Jerņeva, Gints Vilgerts, Edgars Koškins un Debora Pāvila.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!