Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Otrdien, 27. martā, Ķīnas mobilo ierīču ražotājs "Huawei" prezentēja savu jaunāko viedtālruni "P20 Pro", kam būtiski attīstītas fotokameru spējas. Šis ir pirmais lielo zīmolu viedtālrunis ar trim galvenajām kamerām. Tāpat kā iepriekš, arī šis modelis tapis sadarbībā ar "Leica".

"P20 Pro" veidots no alumīnija un stikla. Tam ir 6,1 collu OLED ekrāns ar 2240x1080 izšķirtspēju. Līdzīgi kā "iPhone X", arī "P20 Pro" ekrāna augšmalā ir "robs", kurā atrodas selfiju kamera un sensori. Tomēr atšķirībā no "Apple" ražojuma, "Huawei" ir spējis saglabāt arī pirkstu nospiedumu lasītāju ekrāna apakšmalā. Tas, protams, nozīmē, ka ekrāns nestiepjas līdz pat korpusa malām. Tomēr, lai nezaudētu ekrāna laukumu, "Huawei" ir izstrādājis iespēju "Android" navigācijas pogas vadīt ar pirkstu nospiedumu sensoru.

"Huawei" ļoti uzsver šī mākslīgā intelekta nozīmi, tomēr tam ne vienmēr ir būtiska loma. Ir jauki, ja telefons spēj atšķirt kucēnu no suši, tomēr izšķiroša nozīme tam fotogrāfijā nav.

Telefonu darbina "Kirin 970" procesors un tam ir 4000 mAh akumulators – viens no lielākajiem šajā klasē. Programmatūra kā ierasts ir "Huawei" pašu izstrādātā EMUI saskarne "Android" operētājsistēmai.

Galvenais, kas šo tālruni izceļ citu vidū nešaubīgi ir fotokamera. Precīzāk sakot, to kopa. Telefona priekšpusē atrodas 24 megapikseļu selfiju kamera, savukārt aizmugurē atrodas trīs kameras – 20 megapikseļu melnbaltā, 40 megapikseļu krāsainā un 8 megapikseļu krāsainā matrica ar trīskāršu optisko palielinājumu. Šāda kameru kombinācija ļauj iegūt augstas detalizācijas attēlus gan standarta, gan tālummaiņas režīmā. Galvenās kameras sensora gaismas jūtība ir līdz pat ISO 51200. Tas ļauj uzņemt labi saskatāmus attēlus ļoti vāja apgaismojuma apstākļos.

"Delfi" bija iespēja izmēģināt šī jaunā tālruņa kameras spējas, un tas mūs patīkami pārsteidza. Trīskāršais optiskais palielinājums ļauj ne tikai pietuvināt skatu, bet šaurāka skatu leņķa dēļ arī uzņemt tīrāk kadrētus attēlus. Šī opcija, iespējams, patiks daudziem fotogrāfiem, kam apnicis telefonu kameru standarta skatu leņķis.

Tāpat mūs pārsteidza arī kameras attēla stabilizācijas spēja, kas ļauj uzņemt asus kadrus ar "garo" objektīvu un ļauj, vienkārši turot telefonu rokā, uzņemt četru sekunžu ekspozīciju tumsā.

Visas kameru spējas tālrunī pieskata un kontrolē "mākslīgais intelekts". Gan attēla stabilizāciju, kas tiek kombinēta no optiskās un programmatūriskās, gan objektu un ainu atpazīšanu u.c. "Huawei" ļoti uzsver šī mākslīgā intelekta nozīmi, tomēr tam ne vienmēr ir būtiska loma. Ir jauki, ja telefons spēj atšķirt kucēnu no suši, tomēr izšķiroša nozīme tam fotogrāfijā nav. Taču "P20 Pro" ir iestrādāti arī citi triki, kas jau tiešām var palīdzēt daudziem. Tas spēj atpazīt konkrētus apstākļus kuros piedāvā lietotājam attēlu pārkadrēt, lai tādējādi uzņemtu pareizāku attēlu. Piemēram, redzot kadrā cilvēku grupiņu, tālrunis piedāvās atkāpties, lai visi cilvēki kadrā būtu redzami pilnībā, nevis ar "nogrieztām kājām". Tāpat tālrunis atpazīs šķībos horizontus un mudinās lietotāju pagriezt tālruni taisnāk. Šīs ir lietas, kam, mūsuprāt, ir vislielākā vērtībā un kuru attīstībai ir milzīgs potenciāls un nepieciešamība. Ir labi, ja tālrunis spēj skaisti apstrādāt bildi, tomēr vēl labāk, ja tas spēj pamācīt lietotāju pareizāk iekadrēt attēlu.

Arī video spējas "P20 Pro" atbilst mūsdienu prasībām, ieskaitot 4K filmēšanu un izcilu attēla stabilizāciju. Tāpat kā nesen izlaistais "Samsung Galaxy S9", arī P20 spēj uzņemt ļoti palēninātus video ar 960 kadriem sekundē (0,2 sekundes ar 720p izšķirtspēju).

"Huawei P20 Pro" Latvijas tirgū būs pieejams aprīļa vidū un tā cena tiek solīta ap 849 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!