Šā gada 4.-5. augustā Rīgā viesosies vieni no pasaules
slavenākajiem kospleja jeb tiešā tulkojumā no angļu valodas (cosplay) – kostīmu spēles meistariem, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Šī gada popkultūras festivāla "UniCon" viesi būs divi no pasaules pazīstamākajiem kosplejotājiem, kuru skatuves vārdi ir "Maul Cosplay" un "Kamui Cosplay". Festivāla programmas ietvaros viņi vadīs prezentācijas un meistarklases. Maul un Kamui ar kospleju nodarbojas jau 15 gadus un, pateicoties milzīgai pieredzei, piesaistīja daudz uzmanības sociālajos tīklos.

Māksliniekiem ir vairāk nekā miljons sekotāju, kas ļauj gūt stabilus ienākumus no šī vaļasprieka. Maul (īstajā vārdā Bens) savu karjeru sāka kā aktieris-kaskadieris, vienlaikus aizraujoties ar kospleju. Viņš piesaistīja sev uzmanību, pateicoties savai Dārta Maula lomai filmā "Dārts Mauls: Māceklis".

Savukārt Kamui sāka taisīt kostīmus jau 2003. gadā, kad kosplejs vēl nebija izplatīts. Viņa ātri kļuva slavena ar paštaisītajām bruņām vēl pirms tās kļuva pieejamas citiem "kosplejotājiem". Pirms trīs gadiem Kamui atrada veidu, kā padarīt kospleju par pastāvīgu darbu – viņa sāka rakstīt grāmatas, informē festivāla rīkotāji.

Divu dienu festivāla "UniCon" ietvaros visiem interesentiem Rīgā būs iespēja uz skatuves redzēt, kā uzstājas "kosplejotāji" no dažādām valstīm, ko novērtēs Kamui un Maul. Festivālā ārpus kospleja varēs arī parunāt ar vlogeriem "Youtube" zonā, kā arī iedziļināties videospēļu pasaulē un novērot videospēlļu turnīrus.

Vairāk informācijas par festivālu "UniCon" var uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!