Foto: Publicitātes foto
Satelītu operators SES, kura viena no telestacijām atrodas arī Rīgā, nodemonstrējis virtuālās realitātes video satura satelīta tiešraidi un Ultra HD izšķirtspējas kadru ātrumu. Šī ir nākotnes tehnoloģija un, iespējams, masu patēriņa produkts, kurš ļaus ar speciālām digitālām brillēm nokļūt jebkurā pasaules vietā un ar klātienes efektu vērot koncertu vai sporta notikumu.

Virtuālās realitātes video tiešraide notika Amsterdamā notiekošās mediju, izklaides un tehnoloģiju izstādes "International Broadcasting Convention" laikā. Izstādes apmeklētāji SES stendā, izmantojot speciālu virtuālās realitātes skatīšanās ierīci, pietuvinot un attālinot 360 grādu leņķa tiešraides panorāmas attēlu, varēja sajust Luksemburgas pilsētas centra klātbūtnes efektu.

ES virtuālās realitātes video tiešraidi īstenoja sadarbībā ar Berlīnes "Fraunhofer Heinrich Hertz Institute", kura "OmniCam-360" kamera nodrošina 360 grādu video iespējas. Panorāmas video no Luksemburgas pilsētas centra tiešraidē tiks pārraidīts no satelīta "ASTRA 2E".

Kā uzsver kompānijas pārstāvji, video saturs ar ātras darbības ainām Ultra HD kvalitātē ar 100 Hz kadru ātrumu ļauj to uzskatāmi salīdzināt ar 50 kadru sekundē ātrumu, kas ir patlaban esošais TV pārraides standarts Eiropā.

Pirmā augsta dinamiskā diapazona HDR10+ video satura Ultra HD satelīta pārraide pasaulē, izstādē tika demonstrēta sadarbībā ar kompāniju "Samsung".

HDR10+ ir jauns standarts augstajam dinamiskajam standartam "High Dynamic Range", kas sniedzot vēl nebijušu kontrastu, plašāku krāsu paleti un košumu, pietuvinot tādai uztverei kādas tās redzam reālajā dzīvē.

"SES sadarbojoties ar sadarbības un industrijas partneriem, turpina investēt jaunākajās tehnoloģijās, lai uzlabotu televīzijas skatīšanās pieredzi to tuvinot klātbūtnes efektam," uzsver SES Video jaunāko tehnoloģiju viceprezidents Tomas Vrēde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!