Foto: DELFI

Kompānija "Samsung" trešdienas vakarā prezentēja jaunākos viedtālruņus – "Galaxy S8" un "Galaxy S8+". Prezentācijas tiešraidi no Ņujorkas varēja skatīties arī "Samsung" lūgtie viesi Rīgā, "360* tehnoloģiju hallē".

Jaunie "Samsung" viedtālruņu flagmaņi izceļas ar elegantu dizainu un īpašo "Infinity" ekrānu, kas sniedzas no vienas tālruņa malas līdz otrai. Papildu tam jaunie "Galaxy" nodrošina augsta līmeņa funkcionalitāti, tostarp acs zīlītes skeneri, uzlabotu kameras un audio kvalitāti, inteliģento asistentu "Bixby", kā arī virkni citu iespēju.

"Samsung Galaxy S8" viedtālrunis pieejams ar 5,8 collu ekrānu vai 6,2 collu ekrānu "Galaxy S8+" versijā. Tā "Infinity" ekrāns un dizains ar neticami plānu ietvaru veido vienmērīgu un plūstošu virsmu bez mājas pogas un asiem leņķiem. Pateicoties šīm iezīmēm, attēlu var uztvert bez jebkādiem traucējumiem, turklāt ērtāk kļuvis strādāt ar vairākām programmām, un tā kompaktais dizains uzlabo tālruņa lietojamību ar vienu roku. Gan priekšpusē, gan aizmugurē esošais "Gorilla Glass 5" aizsargstikls nodrošina vēl lielāku izturību.

"Galaxy S8" un "Galaxy S8+" ir 8 MP priekšējā kamera ar f/1,7 lēcu un "Dual Pixel" 12 MP aizmugurējā kamera ar f/1,7 lēcu. Ar tām izdosies uzņemt kvalitatīvas fotogrāfijas pat vāja apgaismojuma apstākļos, objektu pietuvinot vai tam esot kustībā.

Šie viedtālruņi ir aprīkoti ar nozarē pirmo 10 nm procesoru, kas paaugstina viedtālruņa ātrumu un efektivitāti. Turklāt, lai tālruņa īpašnieki varētu ātri lejupielādēt failus neatkarīgi no to izmēra, ierīce atbalsta arī gigabitu LTE un gigabitu bezvadu internetu līdz pat 1 Gbps.

Jaunie "Galaxy" piedāvā arī plašas biometrisko tehnoloģiju iespējas, tostarp pirkstu nospiedumu skeneri, acs skeneri un sejas atpazīšanu, lai lietotāji varētu izvēlēties sev piemērotāku drošo biometriskās identifikācijas veidu.

Vienlaikus "Galaxy S8" un "Galaxy S8+" ir aprīkoti ar tām "Galaxy" pamatfunkcijām, ko "Samsung" klienti iecienījuši līdz šim – IP68 klases ūdens un putekļu izturību, "MicroSD" atbalstu līdz 256 GB; "Always-on" displeju; ātro un bezvadu uzlādes iespēju.

Līdz ar minētajiem viedtālruņiem "Samsung" prezentēja arī jauno "Gear VR" virtuālās realitātes ierīci ar kontrolieri (controller), ko nodrošina "Oculus". Ar ērtu vienas rokas vadību un navigāciju kontrolieris nodrošina labāku kustības mijiedarbību, piekļūstot interaktīvajam virtuālās realitātes saturam. Tāpat abi "Galaxy" ir savienojami arī ar jauno "Gear 360" kameru, kas ļauj uzņemt 360 grādu video 4K kvalitātē un 15 MP izšķirtspējas fotoattēlus.

Savukārt "Samsung DeX" ir unikāls risinājums, kas viedtālruni ļauj vadīt un tajā darboties no datora darbvirsmas. Ar "Samsung DeX" var ērti attēlot un rediģēt datus no tālruņa, ļaujot strādāt no mobilās ierīces ātrāk un gudrāk.

Viedtālruņa komplektā būs iekļautas audio pasaulē pazīstamā zīmola AKG austiņas.

"Galaxy S8" un "Galaxy S8+" Latvijā būs pieejami gan 5,8, gan 6,2 collu izmērā divās krāsās – pusnakts melnā un orhideju pelēkā. Oficiāli pārdošanā tas nonāks 28. aprīlī, taču līdz 19. aprīlim jaunos viedtālruņus ir iespējams iepriekšpasūtīt, lai saņemtu to astoņas dienas ātrāk. "Galaxy S8" aptuvenā mazumtirdzniecības cena būs 809 eiro, savukārt "Galaxy S8+" maksās ap 909 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!